TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Depășirea anxietății SO-MAK-DACSNP-16-N-001
Depășirea anxietății
Vezi
galerie

Depășirea anxietății

de Marianna Kolpakova

Titlu apărut în colecția Psihoterapia Ortodoxă la Sophia

Id: #246301

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum se naște pacea în suflet
 

Descriere produs

Anxietatea e o stare sufletească, pe care o cunoaşte, practic, oricine. Ea ne poate afecta atunci când aşteptăm veşti despre cei apropiaţi, în situaţii de incertitudine, în timpul încercărilor şi, mai ales, în perioade de schimbări radicale ce pot surveni în viaţa noastră. Spre deosebire de frică, anxietatea nu este teama de ceva concret, ci aşteptarea a ceva înfricoşător, nedefinit, stare de mâhnire şi nelinişte profundă, legate de presimţirea unui pericol cu neputinţă de ocolit, a unei nenorociri viitoare, însă lipsite de claritate.


De ce anxietatea devine atât de manifestă tocmai în vremea noastră, când capătă o largă răspândire concepţia că plinătatea vieţii este legată de un nivel înalt al consumului şi se declară că omul e ceea ce consumă – inclusiv distracţii, odihnă, călătorii? Ceea ce se ignoră este că pe lângă cauzele psihologice ea e determinată şi de cauze duhovniceşti, legate de perturbarea dialogului lăuntric al omului cu sine însuşi, al cărei rezultat este pierderea adevăratului sens al vieţii, secătuirea, dominaţia năzuinţei spre bunurile materiale, spre succesul exterior şi, în consecinţă, pierderea armoniei şi păcii sufleteşti.


În această carte se discută nu numai despre componenta psihologică a anxietăţii, ci şi despre dimensiunea ei duhovnicească, despre faptul că izbăvirea de anxietate – sau, cel puţin, di­minuarea acesteia – este imposibilă fără eforturile noastre personale de a ne rezolva conflictele interioare de profunzime, de a ne regăsi și recupera sentimentul religios și statutul de ființe care viețuiesc în Hristos.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marianna Kolpakova

Traducător: Adrian Tănăsescu-Vlas

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-136-551-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Sophia

Teme: emoții

Adrian Tănăsescu-Vlas
Adrian Tănăsescu-Vlas
Traducător

Adrian Tănăsescu-Vlas a fost medaliat cu argint în 1991 la Olimpiada Internaţion...

vezi autor