TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții TR-AND-NANUND-20-N-001
În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții
Vezi
galerie

În abis. Însemnările unui neuropsihiatru despre tulburările minții

de Anthony David

Titlu apărut în colecția Psihologia pentru toţi la Trei

Id: #314367

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru a rezolva o problemă e necesar să îi înțelegem cauzele. Însă în domeniul sănătății mentale, chiar și în privința celor mai banale dificultăți, specialiștii sunt în dezacord – unii caută răspunsurile în biologia cerebrală, alții în psihologie și efectele circumstanțelor de viață asupra persoanei respective. Ca neuropsihiatru, Anthony David reunește mai multe domenii de investigație, de la psihologie socială și cognitivă la neurologie și ne prezintă studii de caz fascinante, care dezvăluie complexitatea unică a minții umane, oferindu-ne șansa de a afla mai multe despre interacțiunea dintre minte și corp și despre sănătatea și boala psihică.

"Când cineva își revine din catatonie, uneori îți poate spune cum a fost. Un pacient mi‑a spus că a crezut că are o bombă nucleară în corp și că, dacă ar fi mișcat un mușchi, ar fi anihilat întreaga lume. Alt pacient spunea că se simțea în uniune cu Dumnezeu și că era într‑o stare de extaz. Alți pacienți nu își amintesc deloc de starea de catatonie. Adevărat, este foarte probabil ca multe astfel de cazuri să nu fie de domeniul psihiatriei, ci să fie rezultatul unei stări anormale a creierului." - Anthony David
"Acum era treaz, agitat și, evident, iritabil, făcând remarce caustice și jocuri de cuvinte despre atingerea notelor celor mai înalte, despre cum „pârnaia a sărit în sus astă‑noapte" și așa mai departe. Mai cauza și probleme provocând alți pacienți, mulți dintre ei mai tulburați și mai haotici decât el, și, cu siguranță, mult mai puțin capabili să se exprime verbal. „Nu ai nimic de pierdut în afară de lanțuri", le spunea el. „Să ne eliberăm din colivii în seara asta, păsărelelor!" „Unul zboară la est, altul la vest, altul peste cuibul de cuci. Ha!" Mi‑am băgat capul prin ușă.
— Pot intra?
— Nu te pot opri. Nu am drepturi." - 
Anthony David

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony David

Traducător: Iuliana Alexa

Data apariției: august 2020

Titlu original: Into the Abyss: A neuropsychiatrist’s notes on Troubled Minds

ISBN: 978-606-400-821-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Iuliana Alexa
Iuliana Alexa
Traducător

Iuliana Alexa este literat prin educaţie, jurnalist din pasiune şi redactor-şef...

vezi autor