TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Omul generos: A-i ajuta pe alţii este cel mai sexy lucru pe care îl poţi face

Tor Nørretranders
Bestseller internaţional - o carte de ştiinţă pentru toţi, cuprinzătoare, care examinează întreaga existenţă umană pentru a arăta...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-88365-6-3
EAN-16: 9789738836563
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback

Omul generos: A-i ajuta pe alţii este cel mai sexy lucru pe care îl poţi face

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bestseller internaţional - o carte de ştiinţă pentru toţi, cuprinzătoare, care examinează întreaga existenţă umană pentru a arăta că, în fond, cheia către sex este generozitatea.

Animalele şi oamenii deopotrivă îşi etalează cele mai bune calităţi pentru a-şi cuceri partenerii: tind spre perfecţiune, fac eforturi în plus pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi se străduiesc pentru a face lumea mai bună - pe scurt, sunt generoşi, iar generozitatea, potrivit celor mai noi descoperiri ştiinţifice, este ceva foarte sexy.

Cercetarea din mai multe domenii ştiinţifice ne schimbă dramatic imaginea asupra omului. Comportamentul uman s-ar putea să nu fie bazat, aşa cum se credea, pe imperturbabilul, calculatul, raţionalul interes propriu, ci mai degrabă pe generozitate, comunitate şi interes reciproc.

Cu cât sacrificăm mai mult, cu atât câştigăm mai mult, atât din punct de vedere sexual cât şi din orice alte puncte de vedere. Aceasta este, desigur, o veste bună pentru omenire. Este uimitor optimismul lui Nørretranders, aşa cum iese el la iveală pe măsură ce autorul intră într-o largă varietate de subiecte, de la asistenţă socială la război, de la robotică la energia cu capacitate de regenerare, de la teoria jocului la genetică, pentru a face un portret ireverenţios, erudit şi încântător al lui Homo generosus, omul generos.

Autor: Tor Nørretranders
Traducător: Cristina Sasu
Data apariției: iulie 2008
Editura: Publica
Titlu original: The Generous Man: How Helping Others is the Sexiest Thing You Can Do
Pagini: 269
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
generozitate, descoperiri ştiinţifice, interes reciproc, natural selection, eseuri, behaviorism, psihologie comportamentală
Locuri în topurile Cartepedia

Opinii Editoriale

Publishers Weekly
Încă de la prima frază, Nørretranders îşi prezintă abordarea proaspătă, ireverenţioasă asupra sociobiologiei pentru toţi. Deşi pune vechea placă ... o face în slujba unei perspective noi şi provocatoare: aceea că generozitatea, creativitatea, cooperarea şi inteligenţa omului servesc unicului scop evoluţionist de a ne face mai sexy.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus