TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Intervenții în dezvoltarea carierei în secolul 21 AS-SGN-INDCNS-15-N-001
Vezi
galerie

Intervenții în dezvoltarea carierei în secolul 21

de Spencer G. Niles, JoAnn Harris-Bowlsbey

Titlu apărut în colecția Educaţie la ASCR

Id: #231046

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea analizează dezvoltarea profesională în legăturile ei complexe cu:
a. funcționarea optimă a individului, nivelul de satisfacție personală și concretizarea potențialului individual;
b. așteptările familiei, oportunitățile profesionale limitate, constrângerile financiare și obligațiile legate de diverse roluri de viață;
c. efecte ale globalizării, precum inegalitățile și discriminarea, schimbarea, tranziția și instabilitatea de pe piaţa muncii, creşterea decalajului economic dintre „cei care au” și „cei care nu au”;
d. progresul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii care a dus la o uniformizare mai vizibilă a terenului de joc economic: cunoștințele și bogăția unor țări anterior dezavantajate au crescut în așa măsură, încât le rivalizează pe acelea ale Statelor Unite și ale altor puteri mondiale. Această „aplatizare” a accesului și a oportunităților are afecte majore asupra caracterului muncii în întreaga lume, printre care şi accelerarea globalizării economice, a interdependenței între economiile naționale, astfel încât ceea ce se întâmplă în cadrul economiei unei țări are impact asupra economiei altei țări.

*

Iată câteva concluzii pentru angajații din secolul 21, care le permite acestora să fie în acord cu actuala economie globală:
1. Să învețe permanent. Este esențial ca persoanele care lucrează să învețe noi moduri de a face lucruri deja cunoscute, precum și moduri noi de a face lucruri noi. 
2. Să își dezvolte un sentiment al pasiunii și curiozității față de viață. Pasiunea și curiozitatea sunt forțe puternice care aduc energie, inovație și idei noi la locul de muncă. 
3. Să-şi dezvolte capacitatea de a coopera - o abilitate necesară pentru abordarea dificultăților complexe ale secolului al 21-lea. Abilitățile de relaționare interpersonală contribuie la măsura în care cineva este perceput ca membru valoros al echipei, precum și ca persoană care contribuie în mod pozitiv la înfruntarea oricărei dificultăți de la locul de muncă. 
4. Să păstreze echilibrul dintre gândirea analitică și creativitate, ceea ce conduce la soluţii valoroase pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă companiile. 
5. Să-şi dezvolte capacitatea de a face față schimbărilor și de a tolera ambiguitatea. 
6. Să dovedească abilitatea de adaptare rapidă la cerințele unui loc de muncă în continuă schimbare.
7. Să aibă abilitatea de a folosi eficient tehnologia. 
8. Tinerii ar trebui să fie încurajați mai mult să devină oameni de știință, ingineri sau matematicieni, ținând cont de scăderea procentului de profesioniști din aceste domenii.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Spencer G. Niles, JoAnn Harris-Bowlsbey

Traducător: Diana Armașu, Alexandra Tomiţă

Data apariției: aprilie 2015

ISBN: 978-606-8244-85-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x28 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR