TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cartea misterului pecetluit

Ilie Iliescu, Alexandru Anghel
Colecții/Serii: Quinta essentia
Cartea Misterului Pecetluit este cartea care descrie echilibrul balantei. Ce vrea sa se spuna aici prin termenii "echilibrul balantei"? Echilibrul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-7970-46-2
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cartea misterului pecetluit

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea Misterului Pecetluit este cartea care descrie echilibrul balantei. Ce vrea sa se spuna aici prin termenii "echilibrul balantei"? Echilibrul este acea armonie care rezulta din analogia contrariilor, este punctul mort unde opozitia fortelor contrarii fiind egala in putere, repaosul succede miscarii. Este punctul central. Este "punctul din interiorul cercului" al simbolismului antic. Este sinteza vie a puterii echilibrate. Astfel, forma ar putea fi descrisa ca echilibru de lumina si umbra; luati oricare din factori si forma dispare. Doctrina echilibrului si balantei este o idee kabbalistica fundamentala.

Cartea Misterului Pecetluit spune mai departe ca "acest echilibru atarna in acel loc care exista negativ". Ce este existenta negativa? Ce este existenta pozitiva? Distinctia dintre acestea reprezinta o alta idee fundamentala. A defini in mod clar existenta negativa este imposibil, fiindca atunci cand este definita la modul distinct aceasta inceteaza a mai fi existenta negativa; atunci este existenta negativa ce trece in conditie statica. Astfel, cu cata intelepciune au trecut kabbalistii dincolo de intelegerea obisnuita supremul AIN, Ain, Cel ce exista negativ si AIN SVP, Ain Soph, Expansiunea nelimitata; in timp ce, legat de Ain Soph Aur, Lumina netarmuita, abia daca se poate forma o cat de mica idee.

Totusi, daca vom gandi si mai adanc, vom vedea ca asa trebuie sa fie formele prime ale Celui incognoscibil si inefabil, pe care noi, in forma sa manifestata, il numim DUMNEZEU. El este Absolutul. Dar cum sa definim Absolutul? Chiar daca il definim, ne va scapa din cuprindere, fiindca inceteaza atunci cand este definit ca Absolut.

Traducător: Ilie Iliescu, Alexandru Anghel
Data apariției: 2005
Editura: Herald
Titlu original: Siphra Dtzenioutha
Pagini: 144
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
iudaism, ezoterism, Kabbala, iniţiere, religie, mistere

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus