TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 23,74 lei
-7%25,53 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 03.05.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Manual de Jurnalism. Redactarea textului jurnalistic. Genurile redacţionale

Cristian Florin Popescu
Stoc furnizor
PREȚ: 23,74 lei
-7%25,53 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 03.05.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Comunicare/Media
Autorul ofera studentilor in juranlism si stiintele comunicarii, jurnalistilor, reperele teoretice si practice care sa-i ajute sa realizeze textul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-733-042-0
Dimensiuni: 16,5x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Manual de Jurnalism. Redactarea textului jurnalistic. Genurile redacţionale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autorul ofera studentilor in juranlism si stiintele comunicarii, jurnalistilor, reperele teoretice si practice care sa-i ajute sa realizeze textul cel mai adecvat, in functie de publicul lor. si, pentru ca realitatea este multiforma, pentru ca epoca complexa si complicata, supertehnologizata si superspecializata, capacitatea jurnalistului de a intelege, de a judeca, de a se adapta si de a se exprima trebuie sa fie pe masura provocarilor realitatii actuale. 
Abordarea este interdisciplinara: stiintele limbajului, stilistica in sens larg, retorica, argumentarea, persuasiunea, critica si istoria literara, sociologia, psihologia receptarii, istoria presei, etica jurnalistica – sunt arii fara de care practica juranlismului nu se mai poate imagina astazi. 
Volumul intai se ocupa de cuvant, fraza, paragraf, planul si unghiul de abordare, intentia autorului, titrarea, rescrierea, revizuirea textului si de genurile redactionale ale jurnalismului de informare, de stire, de interviu, reportaj, ancheta, precum si de jurnalismul de opinie. 
Cel de-al doilea volum se concentreaza asupra tehnicilor de colectare a informatiei (tipologia surselor, predocumentarea, documentarea, evaluarea), asupra jurnalismului specializat (economic, sportiv, cultural, politic etc.) si asupra elementelor de etica jurnalistica si legislatie a presei.

Data apariției: noiembrie 2005
Editura: Tritonic
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
jurnalism, redactare, interviu, anchetă, reportaj, documentare, etică, legislaţie, comunicare
  • Cristian Florin Popescu - Autor
    Cristian Florin Popescu este doctor în filologie şi profesor universitar, cu contribuţii notabile în domeniul teoriei presei (2001 - O introducere în receptarea mesajului mediatizat; 2003 - Manual de jurnalism; în curs de apariţie: Ficţiunea în jurnalism, jurnalismul ficţiunii sau Despre relaţiile dintre „lumea reală” şi „lumile posibile”) şi cel al istoriei literare (2003 - Basil Munteanu,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus