TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războaiele dezinformării TE-VLA-RZBOAD-14-N-001
Războaiele dezinformării
Vezi
galerie

Războaiele dezinformării

de Vladimir Alexe

Id: #235872

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Investigaţiile recente ale unor analişti occidentali în arhivele fostului KGB au permis însă reconstituirea „anatomiei” operaţiunii speciale care a precedat invazia.

În felul acesta s-a putut stabili un model după care KGB şi GRU acţionau în „operaţiunile sub acoperire” de pe teritoriul altor ţări, având drept obiect răsturnarea unui regim şi instaurarea la putere a unei echipe dirijate de la Kremlin.

Operaţiunile care prezintă similitudini interesante cu cea desfăşurată zece ani mai târziu, în 1989, de către KGB şi GRU în unele ţări din estul Europei.

Când, în doar câteva luni, toate regiunile comuniste s-au prăbuşit, asemenea unor „castele de nisip”, în urma înţelegerilor secrete ale aceluiaşi Mihail Gorbaciov cu Occidentul.

În vederea constituirii a ceea ce liderul de la Kremlin numea „Casa Comună Europeană”.

Invazia sovietică în Afganistan a demarat paşnic şi discret.

Invazia Afganistanului (decembrie 1979) este considerată astăzi de istorici şi de politologi drept „cântecul de lebădă” al fostei URSS şi al „epocii Brejnev”.

Invadarea militară a Afganistanului a fost precedată însă de o operaţiune combinată, a „Directoratului S” din KGB şi a forţelor „Spetznaz” (operaţiuni speciale) ale GRU (Serviciul de Informaţii al Armatei Roşii), operaţiune rămasă până de curând un secret absolut.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Alexe

Data apariției: iunie 2014

ISBN: 978-973-118-253-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Ştefan

Teme: comunism