TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ecranul global

Gilles Lipovetsky, Jean Serroy
Colecții/Serii: Plural
Departe de a insemna moartea celei de-a saptea arte, epoca ecranului omniprezent inregistreaza cea mai importanta mutatie cunoscuta de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1141-6
EAN-16: 978973461141
Dimensiuni: 14,5x22,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Departe de a insemna moartea celei de-a saptea arte, epoca ecranului omniprezent inregistreaza cea mai importanta mutatie cunoscuta de cinematografie. Aceasta nu doar se transforma in hipercinema, ci devine generatoarea unei lumi si, implicit, a unei viziuni asupra lumii. Televiziunea, publicitatea, jocurile video, videoclipurile sint restructurate dupa logica starificarii, hiperspectacularului si divertismentului. Fara sa considere ca imaginile epocii hipermoderne sint sinonime cu o saracire a gindirii si sa anticipeze rezultate catastrofice, dar si fara sa inchipuie scenarii cu happy-end, autorii sustin ca actuala epoca ne obliga sa cream un model inedit pentru a intelege cinematografia, ecranul si, mai profund, cultura viitoare.

Cuprins extins:
O arta a consumului de masa
Noii monstri
Documentarul sau revansa fratilor Lumiere
De la filmul istoric la cinematograful memorial
Cinepolis
Femei si barbati in pragul unei crize de sine
Fabulosul destin al micului ecran
Serialul contraataca
Cinemarca: imperiul logoului
Publifilie
O constelatie numita ecran
Autor: Gilles Lipovetsky, Jean Serroy
Traducător: Mihai Ungurean
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: L’Ecran global: Culture-médias et cinéma à l’âge hypermoderne
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filosofie, media, cinematografie, televiziune, publicitate, jocuri video, logica starificării, hiperspectacular, divertisment
 • Jean Serroy
  Autor
  Gilles Lipovetsky - Autor
  Gilles Lipovetsky (n. 1944) este filosof si sociolog, profesor la Universitatea din Grenoble, membru al Conseil d’analyse de la societe, al Conseil national des programmes (Ministerul Educatiei Nationale), consultant al asociatiei Progres du Management. Dintre volumele publicate, toate la Editura Gallimard, mentionam: L’ere du vide (1983), L’empire de l’ephemere (1987), Le cre­puscule du devoir (1992; trad. rom. Amurgul datoriei....
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Gilles Lipovetsky
  Autor
  Jean Serroy - Autor
  Jean Serroy este profesor universitar de literatura franceza, specializat in literatura si teatrul secolului al XVII‑lea, si critic de film. A mai publicat Entre deux siecles. 20 ans de cinema contemporain (Editions de La Martiniere, 2006).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2009, Esquire - Matei Martin
"Cartea e o istorie critica a celor patru virste ale cinematografiei. In hipermodernitate – asa se numeste etapa pe care o traversam acum – s-au produs schimbari radicale in procesul vizionarii. Traim intr-o inflatie de imagini, intr-o lume dominata de tot felul de ecrane. Cu toate acestea, vedem din ce in ce mai putine filme de cinema."
februarie 2008, Idei în Dialog - Alexandru Călinescu
"Un flux neintrerupt de imagini circula astazi in lume, instaurind o adevarata ecranocratie. Asistam la o revolutie coperniciana care transforma raporturile noastre cu realul si cu societatea. Ecranul global se impune ca un instrument adaptat nevoilor fiecaruia."
28 noiembrie 2008, Romania literară - Sorin Lavric
"Cei doi dialecticieni stiu sa foloseasca tehnica oscilarii intre extreme pentru a zugravi laturile benigne si maligne ale televiziunii. Pe scurt, stiu sa priveasca aceeasi realitate din doua unghiuri diferite de vedere, infatisind-o cind in lumini bune, cind in penumbre sinistre."
13-19 decembrie 2008, Suplimentul de cultură - Constantin Vica
"Ecranul global nu e manual de supravietuire in ecranosfera, nici litanie pentru moartea artei, nici un semnal de alarma pentru o apocalipsa a spiritului venita prin ecran. E pur si simplu o descriere a unor relatii, uneori nevazute, intre practica sociala si cea estetica, cea informationala si cea epistemica, ce presupun omniprezenta ecranului."

Opinia cititorilor