TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Însemnările secrete ale lui Descartes

Amir D. Aczel
Colecții/Serii: Suspans
Volumul este un thriller filozofico-istoric, care ţine de anchetă poliţistă, de biografie şi de istorie. Firul narativ îl reprezintă un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-143-145-1
EAN-16: 978973143145
Dimensiuni: 10,7x17,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Însemnările secrete ale lui Descartes

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul este un thriller filozofico-istoric, care ţine de anchetă poliţistă, de biografie şi de istorie. Firul narativ îl reprezintă un carneţel de şaisprezece pagini, plin cu semne cabalistice, descifrate de Leibniz după moartea lui Descartes. 

Lucrarea evocă viaţa lui Descartes, descrie strategiile la care savanţii epocii recurgeau pentru a scăpa de atacul autorităţilor clericale şi relevă importantanța lui Descartes ca matematician de geniu şi filozof care a revoluţionat sistemele de gândire. Arată, de asemenea, cât era de legat filozoful de spiritul Renaşterii şi de ideea că ştiinţa este un cod care poate descifra adevărul lumii.

Dar ce conţine acest carnet „secret” (codat), găsit printre hârtiile lui Descartes? Printre altele, o formulă care nu i-a fost niciodată atribuită şi pe care a descoperit-o în secolul următor matematicianul elveţian Leonhard Euler. Este vorba de formula lui Euler, care guvernează structura tuturor corpurilor geometrice tridimensionale – o importantă descoperire pe care Descartes a ţinut-o secretă, de teama Inchiziţiei.

Autor: Amir D. Aczel
Traducător: Adriana Bădescu
Data apariției: 2008
Editura: Nemira
Titlu original: Descartes Secret Notebook
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
thriller istoric, mister, suspans, matematică, Renaștere, Inchiziție, geometrie, formulă, știință, Euler

Opinia cititorilor