TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ortodoxie Masonică. Istorie - Rituri - Doctrine

Jean-Marie Ragon
Colecții/Serii: Historia
Masoneria susţine că există o cale de viaţă superioară, mai tainică decât aceea pe care călcăm de obicei, şi că atunci când...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-246-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Ortodoxie Masonică. Istorie - Rituri - Doctrine

MAI MULTE DESPRE CARTE

Masoneria susţine că există o cale de viaţă superioară, mai tainică decât aceea pe care călcăm de obicei, şi că atunci când lumea exterioară îşi pierde atracţia pentru noi şi se dovedeşte insuficientă pentru împlinirea nevoilor noastre mai adânci, vom fi siliţi să ne întoarcem în noi înşine, să batem la uşa lumii noastre interioare. Pentru această lume interioară şi pentru calea care duce la ea, masoneria promite lumina, trasează jaloanele şi arată condiţiile care permit accesul la ea.

În spatele simbolismului elementar, în spatele îndemnurilor pentru cultivarea virtuţii şi a unei moralităţi convenţionale, în spatele frazeologiei grandilocvente cu care redactorii ceremoniilor din secolul al XVIII-lea au îmbrăcat învăţătura ei, se găseşte cadrul unei scheme de iniţiere în acea cale pe care urmează să fie dezvăluite secretele şi misterele fiinţei noastre: o schemă care, în plus, reproduce pentru lumea modernă principalele caracteristici ale misteriilor antice.

Autor: Jean-Marie Ragon
Traducător: Gabriel Doru Avram
Data apariției: 2012
Editura: Herald
Titlu original: Orthodoxie maçonnique
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
francmasonerie, societăţi secrete, ezoterism, ranguri, conducere, convenţii
  • Jean-Marie Ragon - Autor
      Jean-Marie Ragon de Bettignies (1781-1862), nascut la Bray-sur-Seine dintr-un tata notar, a fost initiat in francmasonerie in 1804 la Bruges, unde indeplinea functia de casier al administratiei imperiale. Ulterior a devenit membru al Marelui Orient al Frantei, al Ritului Misraim si al Ordinului Templului. A infiintat si condus celebra loja pariziana Les Vrais Amis ("Adevaratii prieteni"), devenita apoi loja Trinosofilor.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus