TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Epoca postbelică. O istorie a Europei de după 1945

Tony Judt
In 1945, Europa era epuizata. Cea mai mare parte a continentului era devastata de razboi, masacre, bombardamente si haos. Zone intinse din Europa de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0906-2
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

In 1945, Europa era epuizata. Cea mai mare parte a continentului era devastata de razboi, masacre, bombardamente si haos. Zone intinse din Europa de Est se aflau sub controlul Uniunii Sovietice, schimbind astfel un regim tiranic cu altul. Astazi URSS nu mai exista, iar democratiile Uniunii Europene au atins granitele Rusiei.

Opera complexa si consistenta, Epoca postbelica ne arata cine sintem si cum am ajuns aici, o poveste depanata in umbra permanenta a razboiului. Tony Judt vorbeste despre vindecarea Europei dupa distrugerile celei de-a doua conflagratii mondiale, despre caderea comunismului si crearea Uniunii Europene, despre prabusirea imperiilor si relatiile complicate si mereu schimbatoare ale Europei cu cele doua mari puteri, URSS si Statele Unite. Volumul constituie o analiza a istoriei politice, sociale si culturale a continentului de dupa al doilea razboi mondial ce urmareste atit evolutia de ansamblu, cit si experientele distincte care au marcat transformarile petrecute in Europa Occidentala si cea de Est.

Autor: Tony Judt
Traducător: Georgiana Perlea
Postfaţator: Mircea Mihăieş
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Postwar: A History of Europe Since 1945
Pagini: 840
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie recentă, al doilea război mondial, mari puteri, prăbuşirea imperiilor, analiză, politică, comunism, ue
 • Mircea Mihăieş
  Postfaţator
  Tony Judt - Autor
  Tony Judt (1948‑2010) a fost profesor de studii europene la New York University si director al centrului de studii Remarque Institute din cadrul aceleiasi universitati. Dintre volumele sale, mentionam: Marxism and the French Left: Studies on Labour and Politics in France 1830‑1982 (1990), Past Imperfect: French Intellectuals, 1944‑1956 (1992), A Grand Illusion: An Essay on Europe (1996), Socialism in Provence 1871‑1914: A Study in the Origins of the Modern...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Tony Judt
  Autor
  Mircea Mihăieş Mircea Mihăieş - Postfaţator
  Mircea Mihăieş (n. 1 ianuarie 1954) este profesor de studii americane şi britanice la Universitatea de Vest din Timişoara, redactor-şef al revistei Orizont şi viceşpreşedinte al Institutului Cultural Român. Volume publicate: De veghe în...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 97, 2010, Bucureştiul cultural - Vladimir Tismăneanu
"Tony a fost un ginditor exceptional, un prieten de o mare generozitate si un umanist cum prea putini au ramas in lumea noastra tot mai saracita spiritual. Vestea inevitabila, vestea de care ma temeam a sosit: vineri, 6 august, s-a stins din viata, la 62 de ani, Tony Judt, istoricul care a intruchipat exemplar vocatia intelectualului public. A fost un ginditor pentru care moralitatea si politica nu sunt domenii incompatibile. Spirit polemic, ostil certitudinilor comode, Tony Judt a provocat, prin scrierile sale, reactii puternice si adeseori agresive. Il exaspera orice forma de fundamentalism. Cartile sale (unele traduse in limba romina la Editura Polirom) stau marturie pentru o atitudine de consecventa respingere a oricaror fixatii ideologice. Ceea ce a scris, mai ales dupa 2002, pe teme legate de Orientul Mijlociu, a fost adeseori socant pentru unii dintre cititorii sai. Nimeni nu l-a putut insa acuza vreodata de cinism, de ipocrizie ori de conformism. Detesta ideile preconcepute si fanatismele de orice natura. A scris unul dintre cele mai incitante studii despre semnificatia istoric-mondiala a revolutiilor care au dus la finalul comunismului din Europa de Est: 1989: Sfirsitul carei epoci europene?"
8 iunie 2008, Jurnalul Naţional - Sebastian S. Eduard
"Un volum de istorie care se citeste cu sufletul la gura, ca un roman. Un volum care ia o perioada bine definita si o diseaca fin... Volumul constituie o analiza a istoriei politice, sociale si culturale a continentului de dupa al doilea razboi mondial, care urmareste atit evolutia de ansamblu, cit si experientele distincte care au marcat transformarile petrecute in Europa Occidentala si cea de Est."
30 august –-5 septembrie, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"… e un extraordinar povestitor de cifre, ideologii si curente. E un tip care deznoada cele mai complicate ite balcanice in citeva pagini. Si e autorul celui mai teribil tablou imediat-postbelic pe care mi-a fost dat sa-l citesc."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus