TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pearl Harbor LI-STG-PH7D1Z-13-N-001
Pearl Harbor
Vezi
galerie

Pearl Harbor

de Steven Gillon

Titlu apărut în colecția Bestseller | Litera la Litera

Id: #218600

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
7 decembrie 1941 – Ziua care a schimbat cursul istoriei
 

Descriere produs

În celebrul său discurs ținut în fața Congresului Statelor Unite, președintele Franklin D. Roosevelt a numit ziua de 7 decembrie 1941 „unul dintre cele mai infame momente ale istoriei”. Iar timpul a dovedit că a avut dreptate: în acea zi, bombardierele japoneze care au atacat baza americană de la Pearl Harbor au făcut 3 566 de victime (dintre care 2 388 de morți) și au scufundat sau avariat grav opt cuirasate, trei crucișătoare ușoare, patru distrugătoare și 350 de avioane. În mod paradoxal, atacul japonez nu a destabilizat SUA, ci le-a făcut mai puternice, ducând la sfârșitul Marii Crize economice și determinând intrarea lor în cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Istoricul Steven M. Gillon analizează evenimentele pline de tensiune și de emoție din primele 24 de ore de după atac, arătând modul în care președintele și publicul american au reacționat. Autorul oferă, în acest scop, o descriere plină de viață, minut de minut, a modului inteligent în care Roosevelt a gestionat situația. Hotărât și abil, președintele a reușit să inspire și să unească națiunea, ascunzând, în același timp, Congresului și publicului american proporțiile reale ale distrugerilor provocate de atac.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Steven Gillon

Data apariției: august 2013

Titlu original: Pearl Harbor: FDR Leads the Nation into War

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: Al Doilea Război Mondial, război

 

Opinii editoriale

Despre aceste 24 de ore, dintre atacul de la Pearl Harbour şi momentul intrării Statelor Unite în război, ne sunt prezentate detalii şi analize cuprinzătoare în cartea istoricului american Steve M. Gillon.

Cristina Manole