TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 30,3 lei
-15%35,64 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Noica și Mișcarea Legionară

Sorin Lavric
Stoc furnizor
PREȚ: 30,3 lei
-15%35,64 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
"Autorul acestei carti stie ca nu e o cale mai sigura de a-ti atrage oprobii din toate directiile decat sa scrii o carte despre legionari in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2218-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Noica și Mișcarea Legionară

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Autorul acestei carti stie ca nu e o cale mai sigura de a-ti atrage oprobii din toate directiile decat sa scrii o carte despre legionari in cuprinsul careia vrei sa incerci, fara prejudecati si fara polite secrete de platit, sa dai raspuns unei probleme careia nimeni pana acum nu i-a putut gasi o lamurire potrivita.

Problema cu pricina poate fi infatisata printr-o suita de trei intrebari:
1. Cum s-a putut ca atatia oameni de o stofa intelectuala incontestabila sa intre, cu o daruire prozelitica amintind de sectele religioase, in randurile unei miscari totalitare?
2. Cum s-a putut ca Eliade, Cioran, Noica, Gyr, Aron Cotrus, Horia Stamatu, Sextil Puscariu, Ion Barbu, Traian Braileanu, P.P. Panaitescu, Dragos Protopopescu sa scrie despre Corneliu Zelea-Codreanu nu doar pe un ton exaltat, descins parca din ditirambii antici cuveniti zeilor, dar, amanunt deconcertant, s-o faca fara ca cineva sa-i fi silit vreodata?
3. In sfarsit, cum s-a putut ca atatia insi de o calitate umana remarcabila, atatia 'baieti buni', sa fi trecut de partea unei miscari care, judecata cu ochii prezentului, a fost neindoielnic o intruchipare a Raului? Acestor intrebari nu li s-a dat pana astazi un raspuns. In schimb, s-au rostit sentinte, s-au aruncat anateme, s-au compromis prestigii, s-au distrus vieti omenesti.

Cartea de fata, urmarind felul in care traseul biografic al filozofului Noica a ajuns sa se intretaie cu evolutia Miscarii Legionare, incearca sa dea o lamurire acestei probleme." (Sorin Lavric)

Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
istorie românească recentă, filozofi, intelectualitatea românească, perioada interbelică, mișcare totalitară, controversă
  • Sorin Lavric Sorin Lavric - Autor
    Sorin Lavric s-a născut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila" (1987-1993) şi Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1996)....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus