TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Medicii nazişti. Exterminarea medicală şi psihologia genocidului MP-RJL-MNEMIP-15-N-001
Medicii nazişti. Exterminarea medicală şi psihologia genocidului
Vezi
galerie

Medicii nazişti. Exterminarea medicală şi psihologia genocidului

de Robert Jay Lifton

Id: #205939

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Medicii nazişti este cea mai pătrunzătoare şi mai importantă carte a renumitului profesor american de psihiatrie şi psihologie, una dintre cele mai importante lucrări despre etica medicală care au fost scrise până acum. Lucrarea trece dincolo de frontierele istoriografiei şi oferă o interpretare psihologică convingătoare a celui de-al Treilea Reich şi a crimelor naţional-socialismului.

Crimele în masă ale naziştilor au fost menite să rămână secrete pentru lumea din exterior. Naziştii îşi puteau controla suficient de bine mediile pentru ca tăinuirea lor să fie cel puţin parţial eficientă. Deşi au existat de la bun început, dovezile de genocid au putut fi suficient de diluate şi manipulate pentru a le permite germanilor şi altora să-şi mobilizeze tendinţele de negare şi detaşare emoţională; să ştie şi în acelaşi timp să nu ştie, cum ar putea spune unii, despre crimele în masă.

Influenţa mediului social în actele de genocid nu diminuează în niciun fel responsabilitatea individuală pentru acţiunile personale, dar din cauza ei, genocidul devine o problemă deosebit de gravă, un proiect individual şi colectiv care s-a putut realiza, cu urmări incalculabile pentru soarta omenirii. Conştientizarea acestui lucru ne poate ajuta în mare măsurã în eforturile permanente de a combate crimele în masă. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert Jay Lifton

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-910-129-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 672

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press

Teme: Al Doilea Război Mondial, nazism, război

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Nu există studiu istoric legat de regimul nazist care să se citească ușor și fără strângere de inimă, însă vă spun sincer că niciodată nu am citit o carte care să mă afecteze emoțional atât de puterni......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O realizare monumentalã, o relatare de excepþie a celei mai mari violãri a jurãmântului lui Hipocrate, o contribuþie formidabilã la studiile despre Holocaust.”

Francine Du Plessix Gray