TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Războiul de şaptezeci şi şapte de ani (1914–1991) şi premisele hegemoniei americane

Neagu Djuvara
Colecții/Serii: Seria de autor Neagu Djuvara
„Războiul de şaptezeci şi şapte de ani" este, conform strălucitoarei pledoarii a profesorului N. Djuvara, o sintagmă ce are şanse reale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2366-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Războiul de şaptezeci şi şapte de ani" este, conform strălucitoarei pledoarii a profesorului N. Djuvara, o sintagmă ce are şanse reale de a se impune istoricilor din veacurile viitoare. Aşa cum se vorbeşte azi de „Războiul de treizeci de ani", „Războiul de o sută de ani" din secolele trecute, perioada cuprinsă între cea dintâi conflagraţie mondială (1914) şi prăbuşirea Uniunii Sovietice (1991) are toate şansele de a se impune atenţiei opiniei publice drept o epocă pe care şi-a pus pecetea, implacabil şi în ultimă instanţă, marele război pentru revelarea puterii americane, căreia îi revine pe mai departe rolul de a domina ultima fază a civilizaţiei occidentale. Doar că -- vaticinează sumbru şi neliniştitor profesorul Djuvara -- vremea „împărăţiei" Statelor Unite va fi de scurtă durată, pentru a lăsa locul unei lungi perioade de dezordine generală şi de tulburări haotice.

O nouă şi fascinantă demonstraţie de erudiţie şi talent - cu care ne-a obişnuit şi încântat, de-a lungul anilor, profesorul Neagu Djuvara -- despre chipul epocii noastre, aşa cum este şi, mai cu seamă, cum va fi el peste nu multă vreme!

Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 144
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
eseistică, mari autori români contemporani, SUA, putere politică, supremație, civilizația occidentală, declin

Opinii Editoriale

România literară nr. 51-52, 26 decembrie 2008 - Tudorel Urian, „Declinul hegemoniei americane?“
„Inteligent, înţelept, întotdeauna bine informat şi foarte bun povestitor, Neagu Djuvara este un istoric de farmec. El ştie să-şi asezoneze teoriile savante cu exemple şi chiar amintiri personale apte să transforme materia cea mai aridă în bucurie a spiritului."

Opinia cititorilor