TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dicţionar de mitologie

Margarita Burgueno, Marisa Belmonte
Dicţionarul de mitologie reuneşte un repertoriu larg de zei, eroi, mituri şi legende, care se regăsesc reflectate în cele mai importante...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-684-737-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Dicţionar de mitologie

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dicţionarul de mitologie reuneşte un repertoriu larg de zei, eroi, mituri şi legende, care se regăsesc reflectate în cele mai importante religii şi culturi ale lumii. 

De-a lungul celor peste o mie de intrări se poate găsi o explicaţie pentru multe dintre întrebările ce îi însoţesc pe oameni, abordând teme universale ca natura cu plantele şi animalele sale, crearea lumii, oamenii şi mijloacele de trai, misterul morţii etc.  

Acest dicţionar mitologic urmăreşte istoria omenirii încă de la primele civilizaţii şi pe toate cele cinci continente. Grecia şi Roma, cu zeii şi eroii lor, au cea mai cunoscută mitologie în Occident şi reprezintă sursa culturii şi tradiţiilor noastre. Dar nu mai puţin interesante din punct de vedere antropologic sunt zeităţile nordice şi celtice, cele egiptene, simbolurile şi miturile din Europa de Est şi America sau cele de natură ocultă din Africa şi Polinezia. 

Fiecare dintre secţiuni aduce un număr mare de definiţii, povestiri, curiozităţi şi o mulţime de imagini, care, pe lângă îmbogăţirea cunoştinţelor, sunt dovada incontestabilă a conexiunii între mitologie şi artă, întâlnită în special în culturile care au o tradiţie iconografică mai dezvoltată.

Autor: Margarita Burgueno, Marisa Belmonte
Data apariției: mai 2013
Editura: Allfa
Titlu original: Diccionario de mitologia
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
mitologie, zei, legende, eroi, religie, Grecia, Roma, tradiţie

Opinia cititorilor