TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria mișcării legionare (1944-1968)

Ilarion Tiu
Volumul descrie cum a continuat Garda de Fier să existe ca organizaţie politică după venirea comuniştilor la putere şi cum au coabitat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-537-115-6
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Istoria mișcării legionare (1944-1968)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul descrie cum a continuat Garda de Fier să existe ca organizaţie politică după venirea comuniştilor la putere şi cum au coabitat extremiştii de dreapta cu „oamenii muncii”. Autorul prezintă modalităţile prin care legionarii au reuşit să se menţină pe scena politică şi publică după Al Doilea Război Mondial, respectiv cum au format un guvern de exil şi o „armată naţională” la Viena după 23 august 1944; cum au organizat opoziţia împotriva regimului comunist instalat în România de trupele Armatei Roşii.

Lucrarea mai studiază grupările legionare care au participat la rezistenţa armată în munţi; cum şi-au schimbat americanii poziţia faţă de legionari, în contextul participării acestora la efortul comun al occidentalilor de sabotare a comunizării Europei de Est de către Uniunea Sovietică.

De asemenea, cartea mai analizează destinul adepţilor extremei drepte în închisorile comuniste; cum au reuşit să se integreze legionarii în „societatea de tip nou” pe care au găsit-o după ce le-au fost amnistiate pedepsele politice, în anul 1964. 

Autor: Ilarion Tiu
Data apariției: 2012
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie modernă, Garda de Fier, comunism, rezistență, Legiunea Arhanghelului Mihail, naționalism, extremă dreaptă, cămașa verde, Antonescu, Carol II

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus