TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Attila Hunul. Teroarea barbară şi prăbuşirea Imperiului Roman

Christopher Kelly
Attila Hunul – barbar nelegiuit şi războinic legendar – a devenit, de-a lungul timpului, întruchiparea cruzimii fără limite....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-740-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Attila Hunul – barbar nelegiuit şi războinic legendar – a devenit, de-a lungul timpului, întruchiparea cruzimii fără limite. Atacurile sale violente, ca un val sălbatic al morţii şi distrugerii, au depăşit hotarele Imperiului Roman. Teroarea a zdruncinat un imperiu care fusese creat prin cuceririle lui Iulius Caesar cu cinci secole în urmă. Cartea de faţă merge pe urmele adevăratului Attila Hunul. Pentru prima oară ne este dezvăluită istoria unui om politic abil, a unui strălucit comandant militar, care a profitat în mod surprinzător atât de puterea, cât şi de slăbiciunea Imperiului Roman.

Călătorim, alături de Attila şi de hunii lui, din stepele bătute de vânt ale Asiei până în bogata cetate Constantinopol, din pusta ungară până în câmpiile rodnice din Champagne, Franţa.

Provocându-ne să medităm asupra ideilor pe care ni le-am format despre barbari şi romani, despre imperialism şi civilizaţie, despre terorişti şi supraputeri, autorul ne propune captivanta poveste a unui conducător remarcabil, care a contribuit la prăbuşirea unui imperiu şi a determinat reconfigurarea hărţii Europei.

Autor: Christopher Kelly
Traducător: Mihaela Grancea
Data apariției: 2013
Editura: Corint
Pagini: 358
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

Opinii Editoriale

Prof. univ. dr. Zoe Petre
“De la Attila la Revoluţia Ungară, miturile se dovedesc mult mai tenace decât istoria. Asta nu ne scuteşte însă de o lectură critică de felul celei, excelente, pe care ne-o propune Christopher Kelly; dimpotrivă, ne obligă la o asemenea disciplină a spiritului. Fără această lectură critică, ne delectăm cu basme, dar ne ignorăm adevărata identitate istorică.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus