TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Regi şi regine din Europa

Brenda Ralph Lewis
Dincolo de stralucirea si maretia curtilor regale din Europa, de aparentele de onorabilitate pastrate cu sfintenie, se ascund povesti scandaloase,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-540-5
Dimensiuni: 21x28,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Regi şi regine din Europa

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dincolo de stralucirea si maretia curtilor regale din Europa, de aparentele de onorabilitate pastrate cu sfintenie, se ascund povesti scandaloase, tragedii zguduitoare si enigme greu de elucidat. O istorie intunecata: Regi si regine din Europa da la o parte valul stralucitor pentru a dezvalui, uneori cu ironie, ceea ce s-a petrecut de fapt pe coridoarele, in dormitoarele si in temnitele palatelor regale din Europa, de la inceputul Evului Mediu pana in zilele noastre.

In aceasta carte de istorie mai putin obisnuita veti citi despre arderea pe rug a cavalerilor templieri, pedepsele aspre ale lui Vlad Tepes, baile de sange ale Elisabetei Báthory, aventurile amoroase ale regelui Ludovic al XV-lea, misterul omului cu masca de fier, aventura sentimentala a regelui Ludovic I, sinuciderea lui Rudolf, printul mostenitor al Austro-Ungariei, si despre viata tumultuoasa si moartea tragica a printesei Grace de Monaco.

Omorurile, nebunia, iubirea obsesiva si torturile oribile, dar si numeroasele casatorii consangvine pun intr-o lumina noua dinastiile si imperiile, cu exemple din Spania, Belgia, Romania, Suedia, Olanda, Austro-Ungaria, Germania si Franta. Ilustrata cu picturi si gravuri de epoca, dar si cu fotografii moderne, cartea ofera cititorilor un portret fascinant si inedit al monarhiilor europene.

Autor: Brenda Ralph Lewis
Traducător: Lia Decei
Data apariției: 2010
Editura: Corint
Titlu original: Dark History of the Kings and Queens of Europe
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
albume, istorie, regi, regine, Elisabeth Báthory, Vlad Ţepeş, Ludovic al XV-lea, Grace de Monaco, cărţi ilustrate

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus