TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 19,25 lei
-30%27,5 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Evadare din Lagărul 14. Incredibila odisee a unui om din Coreea de Nord până în lumea liberă

Blaine Harden
Stoc furnizor
PREȚ: 19,25 lei
-30%27,5 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Lagărele de muncă din Coreea de Nord au o existenţă mult mai îndelungată decât a Gulagului sovietic şi a lagărelor de concentrare...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-756-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Evadare din Lagărul 14. Incredibila odisee a unui om din Coreea de Nord până în lumea liberă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lagărele de muncă din Coreea de Nord au o existenţă mult mai îndelungată decât a Gulagului sovietic şi a lagărelor de concentrare naziste. Chiar dacă fotografiile făcute din satelit sunt mai mult decât grăitoare, guvernul nord-coreean neagă prezenţa acestor închisori. Nicio persoană născută în lagăr nu a reuşit vreodată să evadeze – nimeni, cu excepţia lui Shin Dong-hyuk, care a scăpat din acel infern şi a povestit ce se întâmplă acolo.


În Evadare din Lagărul 14, un bestseller publicat în 22 de ţări, printre care Brazilia, Japonia, Rusia şi China, jurnalistul american Blaine Harden dezvăluie secretele celui mai represiv sistem totalitar din lume, prin intermediul relatării înfiorătoare a lui Shin, un băiat care nu ştia nimic despre lumea de afară, devenise de mic un turnător şi fusese obligat să asiste la execuţia familiei sale.

O poveste despre suferinţă şi curaj, supravieţuire şi speranţă, cartea de faţă este o mărturie şocantă despre evenimentele din spatele gardului electrificat.

Autor: Blaine Harden
Traducător: Adriana Ciorbaru
Data apariției: 2014
Editura: Corint
Titlu original: Escape from Camp 14: One Man’s Remarkable Odyssey from North Korea to Freedom in the West
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie, memorii, jurnale, lagăre, nazism, îinchisori, evadare, mărturii
  • Blaine Harden - Autor
    Blaine Harden, colaborator la PBS Frontline şi The Economist, a fost corespondent pentru The Washington Post în Asia de Est, Europa de Est şi Africa. Este autorul cărţilor Africa: Dispatches from a Fragile Continent şi A River Lost: The Life and Death af the Columbia. De-a lungul carierei sale a primit numeroase premii pentru reportaje despre asediul asupra oraşului Sarajevo, în timpul războiului din Bosnia şi pentru articole despre Africa....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Valentin Derevlean Valentin Derevlean Evadare din Lagărul 14 Povestea tânărului Shin, singurul caz cunoscut până în prezent de evadare dintr-un lagăr politic nord-coreean, a devenit repede o știre de senzație și a făcut din cartea jurnalistului Blaine Harden un adevărat bestseller internațional. Shin este un tânăr născut în Lagărul 14 – unul dintre cele mai de temut lagăre coreene construite pentru a distruge dizidența politică – acei atât de urâți dușmani ai poporului. Viața sa a fost gândită și controlată de paznicii lagărului. Instruit să-și toarne prietenii, părinții și colegii de clasă, învățat să muncească de dimineața, să...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Bill Keller, The Ne York Times
"O poveste captivanta spusa fara menajamente.”
Marius Oprea
"În Lagărul 14, nimic nu amintea de normalitate. Nimic bun nu era de aşteptat de la ziua de mâine, în afara nădejdii într-o masă care să îţi umple stomacul – întotdeauna aceeaşi, anume o mână de mălai şi un blid de ciorbă din varză acră, primite de la cazan, la capătul unei zile de muncă istovitoare. Nicio speranţă, niciun alt gând. O lume în care singura certitudine era aceea că poţi oricând să fii pedepsit, că moartea te priveşte întotdeauna din spate şi te aşteaptă, răbdătoare, ca pe o pradă sigură.” 
The Seattle Times
"O carte remarcabilă, care ar trebui să facă parte din bibliografia oricărei programe de liceu şi a orelor de educaţie civică din facultăţi”. 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus