TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria Românilor (vol I)

Academia Română
Primul volum tratează elementele de bază ale evoluţiei cultural-istorice, de la apariţia omului pe teritoriul României până la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-45-0609-5
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Istoria Românilor (vol II) Istoria Românilor (vol II) Academia Română
Vol. II

Istoria Românilor (vol I)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Primul volum tratează elementele de bază ale evoluţiei cultural-istorice, de la apariţia omului pe teritoriul României până la cucerirea romană.

Partea I a acestui volum acoperă cea mai mare durată a Istoriei României, din Paleolitic pâna la prima perioadă a epocii fierului, inclusiv (cap. I - III).  Acest interval de timp, de aproximativ un milion de ani, ocupă un loc de primă importanţă în ansamblul istoriei României, aflându-se la temelia întregului edificiu al evoluţiei ulterioare.

Un deosebit interes prezintă, fireşte, particularitătile cultural-istorice ale societăţii umane din spaţiul carpato-danubian din această perioadă, în strânsă legătură cu evoluţia culturilor europene, îndeosebi ale acelora din sud-estul Europei, dar și cu civilizaţiile evoluate ale Orientului Apropiat.

Partea a II-a a volumului (cap. IV-X) cuprinde o perioadă relativ scurtă, de circa 600 de ani, în care prezenţa izvoarelor scrise alături de cele arheologice îngăduie o abordare nominală a fenomenelor istorice, în sensul îmbinării evoluţiei culturale cu cea a faptelor propriu-zise.

Editor: Academia Română
Data apariției: 2010
Editura: Enciclopedică
Pagini: 1020
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Paleolitic, epoca fierului, carpato-danubian, sud-estul Europei, Orientul Apropiat

Opinia cititorilor