TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scurtă istorie a viitorului

Jacques Attali
Colecții/Serii: Plural
Jacques Attali a fost consilier al lui François Mitterrand, fondator al ONG-ului Action Internationale Contre la Faim, fondator si presedinte...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0723-5
EAN-16: 978973460723
Dimensiuni: 14,5x22,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Jacques Attali a fost consilier al lui François Mitterrand, fondator al ONG-ului Action Internationale Contre la Faim, fondator si presedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (1991-1993).

Aparitia unor noi puteri si disparitia altora, explozia demografica, migratiile, terorismul sau modificarile climatice vor schimba lumea contemporana. Intr-un eseu despre urmatorii cincizeci de ani ai omenirii, autorul, deja consacrat viitorolog, ne pune in fata unei alternative radicale. Omenirea va avea de ales intre disparitia totala, determinata fie de evolutia unui hiperimperiu construit dupa legile pietei, fie de un conflict ce ar intrerupe violent globalizarea, si hiperdemocratie: acceptarea si controlarea mondializarii, intr-o societate ce va oferi tuturor accesul la noile tehnologii, la un mediu mai bine protejat si la libertatea individuala.

Cuprins extins:
O istorie foarte indelungata • Scurta istorie a capitalismului • Sfirsitul imperiului american • Primul val al viitorului: hiperimperiul • Al doilea val al viitorului: hiperconflictul • Al treilea val al viitorului: hiperdemocratia • Dar Romania?
Autor: Jacques Attali
Traducător: Mihai Ungurean
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Une brève histoire de l’avenir
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ştiinţe politice, sociologie, viitorologie, explozia demografică, migraţii, terorism, modificări climatice, legile piţei, globalizare, hiperdemocrtaţie
  • Jacques Attali - Autor
    Jacques Attali (n. 1943) – eseist, doctor in stiinte economice, absolvent al Institutului de Studii Politice din Paris si al Scolii Nationale de Administratie, fost consilier al lui François Mitterrand. Fondator al ONG-ului Action Internationale Contre la Faim, fondator si presedinte al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (1991-1993). Dintre numeroasele volume publicate, amintim: Modeles politiques (1972), L’antieconomique (1990),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

10 septembrie 2007, Săptămâna financiară - Lucia Verona
"Attali povesteste ce se va intimpla in urmatorii 50 de ani, cum va evolua lumea spre ceea ce el numeste hiperimperiu si hiperconflict. Solutia propusa este hiperdemocratia – o societate globalizata, dar reglementata, in care saracia va fi eliminata si in care toti vor beneficia de noile tehnologii, un mediu mai protejat si libertati individuale."
ianuarie 2008, Dilemateca - Bogdan Barbu
"Desi foloseste un numar mare de surse, Attali reuseste sa pastreze un stil simplu, direct, transant. Autorul recunoaste ca orice predictie asupra viitorului este, in mod inevitabil, un discurs politic legat de prezent si isi asuma subiectivitatea unei astfel de abordari. Chiar daca nu credeti in previziuni si nu intentionati sa va stabiliti strategia si obiectivele pentru urmatorii 50 de ani, merita totusi sa cititi cartea, intrucit ofera repere utile pentru orice discutie despre schimbarile sociale, economice si culturale la care vom asista in perioada urmatoare."
Jacques Attali
"Asa cum orice predictie este, inainte de toate, un discurs asupra prezentului, acest eseu este si o carte politica; sper ca cititorul va putea sa-i dea cea mai buna intrebuintare, acum, cind se prefigureaza atitea evenimente majore…” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus