TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Politică și diplomație europeană. România și Italia în relațiile internaționale în epoca modernă

Ionuţ Virgil Șerban
Cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea reprezintă o perioadă care a trezit interesul multor istorici și oameni de cultură, o perioadă ce...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786065371897
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Politică și diplomație europeană. România și Italia în relațiile internaționale în epoca modernă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea reprezintă o perioadă care a trezit interesul multor istorici și oameni de cultură, o perioadă ce a fascinat prin transformările petrecute, de la realizarea noilor state naționale și până la afirmarea acestora pe plan european.

Acestă perioadă, deosebit de importantă pentru problematica relaţiilor internaţionale, reprezintă intervalul în care, au apărut pe harta Europei două state latine, România şi Italia, ambele cu interese apropiate, deși evenimentele istorice le vor face să se implice în mod diferit pe scena internaţională.

Pentru România, perioada amintită a reprezentat realizarea unității naționale și câștigarea independenței de stat, vechi deziderate ale poporului român, care au marcat începutul unei noi ere în istoria românilor. Pentru Italia, a însemnat, de asemenea perioada realizării unității statale prin recâștigarea teritoriilor aflate sub ocupație austriacă, precum și a Romei, centrul Statului Papal, unde se aflau cantonate garnizoanele franceze pentru a asigura protecția Papei. Odată desăvârșită unitatea statală, Italia a căutat să se afirme ca o mare putere atât pe plan european cât și colonial.

Autor: Ionuţ Virgil Șerban
Data apariției: aprilie 2014
Pagini: 250
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
istorie modernă, relații internaționale, diplomație, politică internațională, afaceri externe

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus