TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Milosevici. Portretul unui tiran

Dusko Doder, Louise Branson
Cine a fost Slobodan Milosevic? Figură centrală a haosului din fosta Iugoslavie, viaţa lui Milosevic a rămas totuşi învăluită în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-571-523-6
Dimensiuni: 15x21 cm
Tip copertă: Paperback

Milosevici. Portretul unui tiran

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cine a fost Slobodan Milosevic? Figură centrală a haosului din fosta Iugoslavie, viaţa lui Milosevic a rămas totuşi învăluită în mister. Cartea este o biografie a fostului preşedinte iugoslav, Slobodan Milosevic. Cei doi autori alcătuiesc un portret al dictatorului, începând cu tinereţea acestuia şi continuând cu ascensiunea în cercurile comuniste şi exploatarea naţionalismului sârbesc cu scopul de a ajunge la putere.

Autorii subliniază şi parteneriatul dintre Milosevic şi soţia acestuia, Mirjana, despre care cred că a exercitat o influenţă enormă asupra soţului ei. Greşeala cea mai mare a dictatorilor nu constă în viziunea lor eronată asupra lumii, nici în cruzimile prin care se menţin la putere, ci în convingerea că stăpânirea lor va dura veşnic. Asta deşi istoria le oferă nenumărate exemple de tirani care au plătit cu capul dorinţa lor avidă de putere. Cel mai recent exemplu care ne este la îndemnă, pentru că ne priveşte personal, ar fi cel al cuplului Ceauşescu. Miloşevici pe care îl putem asemăna cu ei în multe privinţe nu face nici el excepţie de la regulă. Şi totuşi, istoria nu iartă, iar tiranul de la Belgrad avea să înţeleagă că el nu poate fi mai presus de cursul istoriei… Cele mai multe informaţii din această carte au afost adunate în perioada în care autorii au locuit la Belgrad (1990-1996) în cadrul acreditării lor jurnalistice.

Autor: Dusko Doder, Louise Branson
Data apariției: 2005
Editura: Allfa
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
non-ficţiune, Balcani, Iugoslavia, dictatură, genocid, naţionalism, comunism, epurare etnică, război civil, biografie, Europa post-comunistă

Opinii Editoriale

Warren Zimmermann, ambasadorul SUA în Iugoslavia între 1989-1992
 “Dusck Doder şi Louise Branson combină un impresioant talent analitic – remarcat anterior şi în superba lor carte despre Mihail Gorbaciov – cu o profundă înţelegere a situaţiei din Balcani, spre a oferi un portret terifiant al unuia dintre cei mai mari criminali ai lumii” 
George Ann Geyer, editorialist, trustul de presă Universal
 “Slobodan Miloşevici, crupierul malefic al jocurilor moderne din Balcani, a reprezentat pentru mulţi un mister – până acum! Această carte excelent scrisă vă spune tot ce aţi dori să ştiţi despre el şi încă mult mai mult. De-a lungul naraţiunii, vedem încă o dată şi dincolo de toate, incredibila banalitate a răului.” 
Benjamin C. Bradlee, fost editor executiv, The Washington Post
 “Omul potrivit la locul potrivit! Dusck Doder cunoaşte despre Iugoslavia şi Miloşevici mai multe decât oricine altcineva.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus