TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Văduvele sau despre istorie la feminin

Dan Horia Mazilu
ISBN: 978-973-46-0871-3
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Pagini: 552
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filologie, istoriografie, istoria femei, portrete, literatură
  • Dan Horia Mazilu - Autor
    Dan Horia Mazilu (1943-2008), profesor universitar, doctor in filologie, membru corespondent al Academiei Romane, director general al Bibliotecii Academiei Romane, membru al Uniunii Scriitorilor. Dintre lucrarile sale, amintim: Cronicari munteni (1978); Proza oratorica in literatura romana veche (2 vol., 1986-1987); Recitind literatura romana veche (1998; Premiul Academiei Romane); Noi despre ceilalti. Fals tratat de imagologie (Polirom, 1999); O istorie a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2008, Revista de cultură Tomis - Alina Spînu
"Nici in ultima sa carte, Vaduvele sau despre istorie la feminin, aparuta de curind la Editura Polirom, nu se dezminte. Cautatorul de comori lucreaza cu atentie pe texte vechi, le migaleste, le traduce pe intelesul nostru, al profanilor, totul pentru a schita o istorie alternativa a Evului Mediu romanesc, cea a delicatelor prezente feminine."
8 septembrie 2008, Ziua - Eugen Simion
"O istorie pasionanta, nu a feminismului romanesc, ci a conditiei femeii si a rolului ei in lumea medievala romaneasca. O istorie fabuloasa pe care pina acum o cunosteam cu precadere din si prin literatura."
20-26 septembrie 200, Suplimentul de cultură - Daniel Cristea-Enache
"Cartea il exprima exact asa cum a fost: un cercetator riguros si devotat, un spirit curios si erudit. Un intelectual de clasa si un autor scriind, deopotriva, pentru oamenii de specialitate si pentru un public mai larg."
Dan Horia Mazilu
"Istoria femeii (jumatate din omenire si, ca urmare, «din istorie», in genere) a eliminat semnul «absentei sexului» din preajma istoriografiei (o absenta ce insemna, de fapt, dominanta masculinului) si a plasat sexul («genul») linga celelalte categorii – popor, clasa, meserie etc. – cu care operau invatatii. Cartea de fata vrea sa reprezinte o secventa (alcatuita precumpanitor cu uneltele istoricului literaturii) dintr-o posibila (si necesara, imperios necesara chiar) istorie a femeii (pe care exegetii nostri n-o pot amina la nesfirsit) in spatiul românesc in vremea veche.” 

Opinia cititorilor