TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lupta cu Îngerul

Jean-Paul Kauffmann
Lupta cu Ingerul este o carte despre origini, urme lasate in viata, suferinta. Intr-o buna zi, orice om se lupta inevitabil cu Ingerul. Insa cum...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1491-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Lupta cu Îngerul

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lupta cu Ingerul este o carte despre origini, urme lasate in viata, suferinta. Intr-o buna zi, orice om se lupta inevitabil cu Ingerul. Insa cum putem sti cand va veni momentul adevarului?

Lupta lui Iacob cu Ingerul este unul dintre episoadele cele mai enigmatice din Geneza. Delacroix a abordat tema la sfarsitul vietii, iar pictura rezultata decoreaza un perete al Capelei Sfintilor-Ingeri din biserica pariziana Saint-Sulpice, reprezentand "testamentul spiritual" al artistului. Dar peretele acela ascunde un secret. La fel ca si enigmatica Saint-Sulpice, unde totul se petrece in "culise".

Admirator al comisarului Maigret, Jean-Paul Kauffmann cerceteaza pictura si biserica, concentrandu-si atentia in special la fata lor ascunsa. Cauta indicii in Muzeul Delacroix, un local din Dieppe, Castelul Augerville, satul Champrosay, o padure de stejar, un teren de golf. Incearca sa citeasca printre randuri Jurnalul pictorului. Primeste informatii de la un critic de arta, o conferentiara de la Louvre, o sculptorita al carei atelier se afla pe acoperisul lui Saint-Sulpice. Si toate firele ajung in cele din urma sa se intrepatrunda, creand un motiv central din care autorul nu este absent.

Autor: Jean-Paul Kauffmann
Traducător: Valeriu Panaitescu
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
episoade biblice, iconografie, investigație, sens, origine, revoltă, mărturie
 • Valeriu Panaitescu
  Traducător
  Jean-Paul Kauffmann - Autor
  Jean-Paul Kauffmann este autorul a inca doua carti: L'Arche des Kerguelen si La Chambre noire de Langwood. Ziarist la Matin de Paris, apoi la L'Evenement du jeudi, fost redactor-sef la L'Amateur de Bordeaux, el ocupa in prezent postul de director la L'Amateur de cigare. A obtinut premiile Roger-Nimier si Femina Essai.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Jean-Paul Kauffmann
  Autor
  Valeriu Panaitescu - Traducător
  Val. Panaitescu este pseudonimul sub care publica Valeriu Stoleriu (n. 11 aprilie 1924), profesor, critic si istoric literar, comparatist si traducator. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, din 1967, si membru al Asociatiei Raymond Queneau, din Paris, dupa 1980. A publicat volumele: „Satira lui Rabelais” (1957), „La litterature française du symbolisme au surrealisme” (1977), „Umorul lui Raymond Queneau” (1979). A coordonat aparitia...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor