TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ghid de ortografie, ortoepie şi morfosintaxă a limbii române. Exerciţii, teste şi soluţii

Gheorghe N. Vasilache
Volumul abordeaza principalele probleme practice ale exprimarii orale sau scrise insuficient aprofundate in manuale, structurate in trei sectiuni...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1991-7
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul abordeaza principalele probleme practice ale exprimarii orale sau scrise insuficient aprofundate in manuale, structurate in trei sectiuni tematice: scrierea si pronuntarea, lexicul si morfosintaxa. Fiecare sectiune cuprinde o parte teoretica, ilustrata cu numeroase exemple, si o parte dedicata exercitiilor pentru consolidarea notiunilor teoretice prezentate. Lucrarea respecta normele noului Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, incluzind liste extensive de termeni problematici ca scriere si forme flexionare, de paronime si de pleonasme. Adresat in special elevilor, Ghidul poate fi folosit de toti cei care vor sa utilizeze corect limba romana.

Cuprins extins:
Accentul si rolul lui in vorbire
Cacofonia
Scrierea si pronuntarea cuvintelor derivate
Paronimele. Atractia paronimica
Pleonasmele
Flexiunea nominala
Flexiunea verbala
Partile de vorbire neflexibile
Aspecte ale acordului predicatului cu subiectul
Cazuri de hipercorectitudine
Mic dictionar de paronime
Mic glosar de pleonasme
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
pedagogie, exprimare orală, limba română, morfosintaxă, exerciţii, exemple, ortografie
  • Gheorghe N. Vasilache - Autor
    Gheorghe N. Vasilache este profesor de limba si literatura romana, gradul didactic I. Semneaza numeroase articole in Tribuna invatamintului si Limba si literatura romana. A fost membru in Comisia Nationala de Limba si Literatura Romana (1999-2004). Pentru merite deosebite in activitatea didactica si stiintifica, a fost distins cu Ordinul „Meritul pentru invatamint”, clasa Cavaler (2004), si i s-a acordat diploma „Gheorghe Lazar, clasa I” (2005). De acelasi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

4 iunie 2011, Observatorul - Corneliu Vasile
"Gh.N. Vasilache este un autor care, desi face cercetare stiintifica, aplicativa, extrem de utila, in special pentru pregatirea tineretului scolar, se declara nu un teoretician al stiintei limbii, ci doar un practician pentru comunicare. In acelasi timp, arata ca doreste sa se adreseze tuturor categoriilor de vorbitori ai limbii romane."
23 iunie 2011, Viaţa liberă - Marius Tucă
"Profesorul galatean Gh. N. Vasilache ne propune un adevarat ghid de folosire corecta a limbii romane. Publicata la editura Polirom, lucrarea Ghid de ortografie, ortoepie si morfosintaxa a Limbii Romane reprezinta o culegere de exercitii, teste si solutii explicate pentru toti cei care doresc sa aiba o exprimare corecta."

Opinia cititorilor