logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Gramatica de bază a limbii române

Academia Română, Institutul de lingvistică "Iorgu Iordan-Al. Rosseti"
Elaborată sub egida Academiei Române, la câţiva ani după Gramatica Academiei, Gramatica de bază a limbii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8162-69-0
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Gramatica de bază a limbii române Gramatica de bază a limbii române Academia Română, Institutul de lingvistică "Iorgu Iordan-Al. Rosseti"

MAI MULTE DESPRE CARTE

Elaborată sub egida Academiei Române, la câţiva ani după Gramatica AcademieiGramatica de bază a limbii române răspunde solicitării de a se realiza o lucrare mai simplă ca organizare şi mai redusă ca dimensiuni, incluzând datele esenţiale pentru înţelegerea structurii şi a funcţionării de ansamblu a limbii române.
Recomand cu căldură această lucrare, pe care o consider valoroasă şi utilă nu numai pentru noutăţile pe care le conţine, ci mai ales pentru caracterul ei declarat explicativ, evidenţiat prin raportarea constantă la tradiţia gramaticii româneşti. Sunt convins că va trezi interesul tuturor acelora care sunt preocupaţi de problematica actuală a domeniului: autori de manuale moderne, profesori, studenţi, elevi.

Caietul de exerciţii care însoţeşte Gramatica de bază a limbii române este un instrument de lucru practic, destinat, în egală măsură, profesorilor şi elevilor, asigurând dirijarea studiului gramaticii atât către aspecte reprezentative, tipice pentru modelul propus de Gramatica de bază, cât şi către anumite dificultăţi de interpretare.
Organizarea Caietului urmează, în general, structura Gramaticii şi conţine exerciţii de recunoaştere şi de analiză, exerciţii de construcţie, de segmentare, de interpretare a unor exemple, a unor situaţii aparent asemănătoare, precum şi teste-grilă.

Autor: Academia Română, Institutul de lingvistică "Iorgu Iordan-Al. Rosseti"
Data apariției: 2010
Pagini: 918
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
gramatică, academia română, limba română, exerciţii, morfologie, sintaxă

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus