TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Interlocuţiuni

Alexandru Paleologu
O antologie de interviuri si texte publicate in presa cotidiana si literara a anilor ’90, ce a devenit o carte-palimpsest, o istorie personala,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-2854-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O antologie de interviuri si texte publicate in presa cotidiana si literara a anilor ’90, ce a devenit o carte-palimpsest, o istorie personala, dezinhibata si controversata, rostita intr-un stil inconfundabil si inca neegalat in eseistica de la noi, care continua sa trezeasca pasiuni.
Inca o data, intilnirea cu Alexandru Paleologu si cu toti cei care au avut sansa sa-i fie in preajma devine un spectacol al spiritului liber de prejudecati, al jocului aforistic de idei, al judecatilor profunde, al intelepciunii date nu doar de experienta anilor traiti, ci si de o viziune extraordinara asupra vietii.
Data apariției: 2009
Pagini: 536
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
antologie, interviuri, articole presă, istorie personală, eseuri

Opinii Editoriale

George Pruteanu
"Gentlemanul numit de intimi „conu’ Alecu” primeste si emite idei cu o prospetime mereu genuina. Numesc inteligenta absoluta capacitatea lui Alexandru Paleologu de a gindi spontan si liber, nedeterminat de scheme anchilozate, asupra oricarui subiect pe care-l stapineste. Volumul Interlocutiuni, pe care mi l-a oferit-o acum un an, alcatuit din, cum singur spune, „interviuri, prefete si articolase, adica din maruntisuri”, da la iveala o splendida coerenta. Coerenta unei vivacitati spirituale impresionante. Tocmai pentru ca e un bric-a-brac (formula apartine tot autorului), firul rosu e mai vizibil, iar dezinvoltura profunda a trecerilor de la una la alta mai spectaculoasa.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus