TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Născuţi pentru a alerga PP-CRM-NSCPAA-12-N-001
Născuţi pentru a alerga
Vezi
galerie

Născuţi pentru a alerga

de Cristopher McDougall

Titlu apărut în colecția iRun la Preda Publishing

Id: #245457

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Izolaţi de cel mai sălbatic relief din America de Nord, indienii Tarahumara, populaţie solitară din Canionul Cuprului, Mexic, sunt păstrătorii unei arte pierdute. De secole întregi, ei exersează tehnici care le permit să alerge sute de kilometri şi să hăituiască orice fiinţă, de la căprioară la maratonist olimpic, bucurându-se de fiecare kilometru alergat. Talentul lor supraomenesc este dublat de o sănătate şi o serenitate excepţionale, care îi fac imuni la bolile şi conflictele care afectează civilizaţia occidentală.

 

Cu ajutorul lui Caballo Blanco, un cowboy singuratic care trăieşte împreună cu acest trib, autorul reuşeşte să descopere nu doar secretele Tarahumara şi propriile abilităţi de atlet, ci şi istoria omenirii aşa cum nu a fost dezvăluită niciodată. Cu talent şi pasiune, McDougall aruncă cititorul într-o călătorie unică, puţin probabil a fi repetată în viaţă. Peisajul se schimbă cu repeziciune de la laboratoarele Universităţii Harvard la munţii sălbatici din California, de la pădurile adânci din Idaho la văile aride din Deşertul Mojave, pentru a se încheia apoteotic în Canionul Cuprului.

 

Plină de personaje incredibile, performanţe atletice uluitoare, noi descoperiri ştiinţifice şi mai presus de toate, pură inspiraţie, Născuţi pentru a alerga este o aventură de proporţii epice care a început de la o întrebare simplă: de ce mă doare piciorul? Pentru a afla răspunsul, Christopher McDougall porneşte într-o călătorie fascinantă către tribul super-alergătorilor, al oamenilor capabili să alerge pe cele mai mari distanţe din lume. Pe parcursul acesteia, ne demonstrează că tot ce ştiam despre alergare, despre noi înşine şi despre istoria rasei umane este greşit. O carte absolut cuceritoare, pentru orice cititor, fie el maratonist, alergător de weekend sau sedentar de profesie.

 

Născuţi pentru a alerga este o carte rară, pe care nu o poţi lăsa din mână. Este una dintre acele cărţi definitorii, care schimbă oameni şi societăţi. Născuţi pentru a alerga te va face să înţelegi că secretul fericirii se află la picioarele tale şi că tu, la fel ca noi toţi, te-ai născut pentru a alerga.



Alte titluri pentru CristopherMcDougall (autor):
Născuți eroi (2016) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristopher McDougall

Traducător: Cristian Ioan Lupu

Data apariției: mai 2012

Titlu original: Born to Run

ISBN: 978-606-93031-0-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Preda Publishing