TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De ce înotăm
De ce înotăm
Vezi
galerie

De ce înotăm

de Bonnie Tsui

Id: #376227

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Must-Read Book 2020 Time Magazine
Bestseller Los Angeles Times
Bestseller Boston Globe

De ce înotăm este un elogiu adus înotului și celor care îl practică, și totodată o invitație greu de refuzat către toți cei care vor să-l descopere. Compus din cinci perspective - supraviețuire, stare de bine, comunitate, competiție și stare de flux - volumul este o scufundare rapidă în istoria înotului, cu povești captivante scrise cu multă vervă și talent.

Pornind de la povestea incredibilă a lui Guðlaugur Friðþórsson, secundul unui vas de pescuit naufragiat în sudul Islandei, care a supraviețuit timp de șase ore în marea înghețată, Bonnie Tsui caută să descopere ce anume din apă ne seduce, în ciuda pericolelor ei, și de ce revenim, iar și iar, la ea.

De ce înotăm este o explorare culturală și științifică a relației noastre cu apa și cu înotul. Înotul poate să însemne vindecare și sănătate sau poate să fie calea spre comunitate prin intermediul echipei, al clubului sau al unei ape pe care o îndrăgim și o împărțim. Dacă devenim suficient de buni, înotul poate să devină prilej de competiție – un mod de a ne testa caracterul. Înotul este și despre minte. Să-ți găsești ritmul în apă înseamnă să descoperi un mod nou de a fi pe lume, printr-o stare de flux. Asta ține de relaționarea omului cu apa, de modul în care afundarea noastră ne poate stimula imaginația.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bonnie Tsui

Traducător: Cosmin Nare

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: Why we swim

ISBN: 9786069502099

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pilot books

 

Opinii editoriale

Felul în care ne este descrisă acea stare unică de `flux` care te cuprinde în timp ce înoți te face să-ți dorești cu disperare să fii într-o piscină sau în apa mării. Minunat!

Mary Pols, The New York Times

Suntem singurele animale care stăpânesc bine deplasarea atât pe uscat, în aer, cât și în apă. Cum am atins această performanță e în sine un fel de minune biologică. Dar, dintre toate, apa e singura în care pericolul și beatitudinea se succed cu repeziciune: sufocări succedate de imponderabilitate și iar sufocări, și iar plutire, și tot așa într-o morișcă lichidă a cărei ritmicitate amintește de rugăciunile tibetane. Și căreia îi spunem, simplu dar cumva nedrept pentru că are darul de a ne face fericiți: a înota.

Vlad Mixich, specialist în politici de sănătate și publicist
 Bonnie Tsui
Bonnie Tsui
Autor

Bonnie Tsui s-a născut la New York și a studiat literatură engleză și americană...

vezi autor