TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bărbatul şi moda 978-973-46-1447-9
Vezi
galerie

Bărbatul şi moda

de Adina Nanu, Ovidiu Buta

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Aceasta carte este rezultatul unui dialog intre o femeie si un barbat, dintre doua generatii. Amindoi sint preocupati de infatisarea umana: Adina Nanu e istoric de arta, iar Ovidiu Buta, care i-a fost student la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, este un tinar jurnalist de moda. Subiectul discutiei este arzator de actual: infatisarea masculina aflata in plin proces de transformare la inceputul mileniului III. Caci, dupa ce in secolul XX femeile au golit dulapurile de haine ale barbatilor, luind la purtare totul, de la pantaloni si cravate la palarii si camasi, e firesc sa ne asteptam ca, in veacul urmator, sexul tare sa doreasca sa isi ia revansa, sa isi dobindeasca libertatea de a se imbraca la fel de variat ca reprezentantele sexului frumos.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adina Nanu, Ovidiu Buta

Data apariției: 2009

ISBN: 978-973-46-1447-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 336

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Carte non-ficțiune >> Hobby și carte practică >> Modă și design
Speciale >> Nonfiction
 
Cuvinte cheie:
modă, imagine, stil, jurnalist de modă, dandy, coafuri
 

Opinii editoriale

"Barbatul si modade Adina Nanu si Ovidiu Buta (cu desene de Adina Nanu si fotografii cu Neagu Djuvara si Adrian Silvan Ionescu, printre altii) este un cuceritor ghid vestimentar pentru barbati, scris cu competenta si verva la doua miini. Adina Nanu este istoric de arta, profesoara la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar Ovidiu Buta, tinar jurnalist de moda, i-a fost student.

Cartea nu este numai de stricta actualitate in materie de tendinte de moda barbateasca – specialitatea lui Ovidiu Buta –, dar executa si «volute» istorico-documentare, caci Adina Nanu este o specialista in istoria costumului de-a lungul secolelor. Publicul-tinta e constituit nu numai de barbat i, dar si de femei, «admiratoarele» si adesea consilierele lor in materie de vestimentatie, si in genere cartea poate interesa pe oricine e preocupat de evolutia mentalitatilor, vazuta prin prisma evolutiei modei."

mai, 2010, Dilemateca - Adina Diniţoiu

"Cum se vede de la prima vedere (pe omul imbracat) diferenta dintre sexe? Care dintre este este mai frumos? Adina Nanu are in privinta aceasta o teorie: Dumnezeu l-a creat pe Adam, dupa care, vazind ca are defecte, a scos o a doua editie perfectionata, Eva. Bineinteles ca Ovidiu Buta nu este de accord. Un dialog inedit intre un barbat si o femeie, intre doua generatii, despre un subiect extreme de fierbinte (si GQ). O trecere in revista a tot ceea ce un barbat ar trebui sa cunoasca pentru ca, la finalul «cursului», sa poata incarca regulile cu stil."

GQ

"Pentru ca moda si stilul merita mai mult decit prezentarile si abordarile cu care ne-au obisnuit nenumaratele reviste dedicate acestui fenomen, Adina Nanu si Ovidiu Buta ofera, in cartea lor publicata la Editura Polirom, Barbatul si moda, o perspectiva extrem de interesanta si inedita, in care fenomenul modei este studiat in aspecte multiple. Cartea este nascuta din colaborarea a doua nume de prestigiu in lumea modei românesti: Adina Nanu este istoric de arta, autoarea singurului studiu despre costum publicat in România, Arta, stil, costum, profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar Ovidiu Buta, fost student al Adinei Nanu, este critic de moda, fashion director al revistei G.Q. Studiul celor doi este atractiv si din punct de vedere grafic, prin cuprinderea a zeci de ilustratii ale Adinei Nanu, precum si a unor fotografii realizate de Ovidiu Buta. Barbatul si moda este o carte bine-venita in peisajul editorial românesc, atractiva atit pentru pasionatii de moda, cit si pentru cei care nu se apropie de acest domeniu decit intimplator si care acum vor avea ocazia sa descopere un fenomen complex, viu."

15 decembrie 2009, Observator cultural - Silvia Dumitrache

"Dandy nu mai e ceea ce a fost dandy. A devenit un fel de bun public, nu mai e vorba de o casta estetica, au aparut chiar genuri secundare ale dandy-ului. Sint multe raspunsuri in carte, sint multe intrebari pe care mi le-am pus eu, pe care i le-am pus Adinei, pe care Adina mi le-a pus mie si la care am cautat fie separat, fie impreuna niste raspunsuri. E o carte asemenea costumului pe care il port pe mine. In afara de material, exista cusaturi, exista nasturi care-l fac sa arate asa, au existat niste oameni care l-au taiat. Asa si cartea aceasta – in aparenta simpla, moda barbateasca e ca un costum foarte complicat."

15 decembrie 2009, Observator cultural - Ovidiu Buta

"Marturisesc ca singura nu as fi indraznit sa semnez aceasta carte, ca sa nu para ca o bunica vrea sa le dea sfaturi nepotilor despre cum sa se imbrace. Dar cu Ovidiu Buta linga mine am avut curaj sa pun pe hirtie observatiile si gindurile care se adunasera in zecile de ani de cind predau istoria stilurilor si a costumului. El e mereu la curent cu ce se poarta la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede daca moda mai traieste sau trage sa moara, constata ce victime a mai facut, vine cu idei proaspete si verifica intuitiile si teoriile mele. Pe mine ma intereseaza, dincolo de valurile mici ale modelor trecatoare, curentele mari care traverseaza secolele si oceanele. Si, mai presus de orice, aspectul artistic al imaginii umane, care parea in ultimele doua veacuri ca nu ii mai preocupa pe reprezentantii sexului tare, dar care renaste sub ochii nostri si va deveni din ce in ce mai actual în mileniul III.” 

Adina Nanu

„Pentru mine, moda barbatilor a fost intotdeauna un mare mister. Poate ca acest lucru suna ciudat venind chiar de la un barbat – si chiar unul interesat foarte tare de subiect. Multi ani mi a fost foarte greu sa inteleg «zgircenia» garderobei masculine moderne, pina in momentul in care am avut sansa sa o intilnesc pe Adina Nanu, ca profesoara. A fost pentru prima data cind am invatat ca raspunsurile la intrebarile mele nu trebuie cautate doar in prezent, iar metrosexual, retrosexual, fashion icon si alti termeni pe care ii percepem ca fiind acut de actuali se regasesc in tipul dandy-ului, al industriasului de la inceputul secolului XX sau in imaginea lui Cary Grant. Aceasta carte m-a ajutat sa ma inteleg atit ca personalitate, cit si ca stil vestimentar. Barbatul modern a devenit un personaj complex, cu o imagine asumata si, lucrul cel mai important, dispus sa experimenteze.” 

Ovidiu Buta
Adina Nanu
autor

Adina Nanu este cel mai important specialist român în costum,...

vezi autor
Ovidiu Buta
autor

Ovidiu Buta a studiat comunicarea audio-vizuala in cadrul Academiei de...

vezi autor