TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bijuterii din lână filţuită. Idei creative 95 CA-ARM-BDLFIC-14-N-001
Bijuterii din lână filţuită. Idei creative 95
Vezi
galerie

Bijuterii din lână filţuită. Idei creative 95

de Anikó Árvai, Mihály Vetró

Titlu apărut în colecția Idei creative la Casa

Id: #316947

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Omul a purtat dintotdeauna podoabe, din raţiuni estetice şi nu numai. Diversele ornamente sau amulete aveau rol de protecţie sau erau purtate pentru a aduce noroc sau sănătate. În zilele noastre purtăm bijuterii în primul rând pentru rolul lor estetic, pentru a fi în pas cu moda, fără să ne gândim că podoabele ar putea avea şi un rol vindecător. Acest fapt este adevărat mai ales în cazul bijuteriilor din metale preţioase, dar şi în ce priveşte bijuteriile din lână filţuită, efectul benefic al lânii fiind bine cunoscut.

De mii de ani se confecţionează din lână diverse obiecte de uz casnic, dar şi podoabe. Între artefactele sciţilor, unul dintre cele mai vechi popoare care prelucrau lâna, s-au găsit şi bijuterii. Acestea au fost confecţionate din lână, metale preţioase, piei de animale sau pietre semipreţioase.

În zilele noastre, nenumăraţi artişti şi artizani, în special tineri, au redescoperit această minunată materie primă şi confecţionează bijuterii din lână filţuită. Filţuirea sau împâslirea se face cu un ac special, care prezintă în partea de jos, lângă vârful ascuţit, câteva cârlige sub acţiunea cărora firele de lână se îndeasă, se împâslesc.În această carte, pe lângă prezentarea materialelor şi a tehnicilor de lucru, vă oferim câteva idei deosebite pentru confecţionarea de bijuterii din lână filţuită.

Vă îndemnăm să fiţi creativi, încercând diverse combinaţii de modele şi culori.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anikó Árvai, Mihály Vetró

Data apariției: iulie 2014

ISBN: 978-606-852-747-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 32

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa

 

Loc în topurile Cartepedia