TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie 9786068527567
Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie
Vezi
galerie

Producerea pălincii şi a lichiorului în gospodărie

de Panyik Gáborné

Id: #235009

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pălinca este o băutură alcoolică obţinută exclusiv prin fermentarea şi distilarea unor fructe cărnoase sau a unui amestec de fructe.


În această carte se prezintă modul de obţinere a pălincii în gospodărie, cititorii fiind îndrumaţi, pas cu pas, cum să urmeze etapele procesului tehnologic care vor transforma fructele în apreciata pălincă şi în lichioruri apetisante.



Primul pas pentru obţinerea unei pălinci de calitate este alegerea materiei prime; astfel, pentru început sunt prezentate condiţiile de cultură a fructelor, perioada optimă de recoltare şi prelucrare, descrierea pe larg a caracteristicilor soiurilor celor mai recomandate.


În continuare, cititorilor li se dezvăluie întreaga tehnologie a obţinerii borhotului din fructe şi a procesului de fermentaţie. Un capitol aparte este rezervat prezentării elementelor componente ale borhotului fermentat şi a rolului acestora în obţinerea unor produse de calitate.



Urmează descrierea detaliată a instalaţiilor de distilare, prezentarea regulilor de utilizare şi întreţinere a acestora, precum şi a condiţiilor necesare depozitării şi maturării pălincii. N-au fost uitate metodele de verificare a produselor în curs de realizare şi a celor finite, dar şi eventualele defecte care pot apărea în procesul de fabricaţie şi procedeele de corectare a acestora.



Ultimul capitol este dedicat lichiorurilor, întregul proces tehnologic de preparare a acestora fiind prezentat în detaliu, ca în cazul pălincii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Panyik Gáborné

Data apariției: octombrie 2014

ISBN: 9786068527567

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 103

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa