TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mic curs de autoapărare intelectuală

Normand Baillargeon
Colecții/Serii: Total
Care este relaţia dintre democraţie şi gândirea critică? Ce trebuie să ştie un cetăţean dintr-o democraţie pentru a face să aibă...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0823-9
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mic curs de autoapărare intelectuală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Care este relaţia dintre democraţie şi gândirea critică? Ce trebuie să ştie un cetăţean dintr-o democraţie pentru a face să aibă sens cuvântul democraţie? Normand Baillargeon îi învăţa pe cititori cum să citească, să deconstruiască şi să pună întrebările necesare pentru a se proteja de manipulările guvernanţilor, ale autorităţilor şi ale altor elite.

Indiferent dacă subiectul este chemarea la ceea ce ni se prezintă drept război fără vărsare de sânge, controversa din jurul Designului Inteligent, înţelegerea cheltuielilor militare ale guvernului sau pur şi simplu cititul presei, Baillargeon îi învăţa pe cititori să evalueze informaţia şi să aleagă realităţile din amalgamul informaţional generat de oficialităţi sau de media.

În spiritul apărătorilor gândirii critice din fiecare epocă, şi incluzând părerile lui George Orwell cu privire la uzul şi abuzul politic asupra limbajului, cartea de faţă îi înzestrează pe cititori cu instrumentele necesare pentru a-şi lua în propriile mâini educaţia de cetăţeni.

Data apariției: 2011
Editura: Paralela 45
Titlu original: Petit cours d’autodéfense intellectuelle
Pagini: 320
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Psihologie, personalitate, gândire, critic, cuvant, democraţie, manipulare, autoritate, informaţie, înţelegerea, evaluare, elite, abuz, cetăţean, educatie

Opinii Editoriale

Opinia autorului - Normand Baillargeon
"Exercitarea autoapararii intelectuale este un act de responsabilitate civica. Este ceea ce m-a motivat sa scriu cartea de fata, care ofera o introducere in gandirea critica."

Opinia cititorilor