TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Flux. Psihologia fericirii

Mihaly Csikszentmihalyi
Colecții/Serii: Humanitas Practic
La aparitia in SUA, in 1990, Flux a fost salutata ca o lucrare de referinta: pentru prima oara, gratie metodei originale puse la punct de autor,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1872-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback
Alte volume:
Flux. Psihologia fericirii Flux. Psihologia fericirii Mihaly Csikszentmihalyi

Flux. Psihologia fericirii

MAI MULTE DESPRE CARTE

La aparitia in SUA, in 1990, Flux a fost salutata ca o lucrare de referinta: pentru prima oara, gratie metodei originale puse la punct de autor, problema fericirii capata o solutie obiectiva, factuala, depasind controversele filozofice. Cartea a avut un succes enorm in randul americanilor si a fost tradusa in numeroase limbi (editia romana preia o serie de modificari, in scopul aducerii textului la zi, operate in traducerea franceza publicata in 2005). Nenumarate lucrari de toate genurile o citeaza. Pe scurt, Flux a devenit una dintre marile carti clasice ale psihologiei moderne.

Ce spune Csikszentmihalyi ? In esenta, ca momentele de bucurie si de multumire din viata noastra nu sunt asociate pur si simplu timpului liber, distractiilor, ci unei anume stari psihologice numite flow (flux, curgere), caracterizata de o senzatie de fluiditate mentala si de concentrare asupra acelor sarcini care ne mobilizeaza toate competentele.

Cartea e consacrata aproape in intregime studiului acestei asa-numite experiente optime, mijloacelor de a o atinge si a o generaliza. Pentru ca, asa cum spune autorul: "A-ti controla experienta interioara inseamna a deveni capabil de a alege calitatea lucrului pe care vrei sa-l traiesti. Daca asta nu e fericirea, atunci e ceva care-i seamana.

Autor: Mihaly Csikszentmihalyi
Traducător: Mariana Ioan, Monica Țuțuianu
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Titlu original: Flow: The Psychology of Optimal Experience
Pagini: 364
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
carte practică, problema fericirii, optimism, autoeducare, fluiditate, inteligență, natura umană, comportament
  • Mihaly Csikszentmihalyi - Autor
    Mihaly Csikszentmihalyi și-a părăsit Ungaria natală la începutul anilor 1950. Este una dintre figurile marcante ale curentului "psihologiei pozitive", curent născut din psihologia umanistă a lui Rogers, Malsow s.a.  Este profesor la Claremont Graduate University. Înainte a fost director al Departamentului de Psihologie al Universității din Chicago și al Departamentului de Sociologie și Antropologie al Lake Forest College. ...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus