TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oslo şi Bergen 978-606-8050-28-7
Oslo şi Bergen
Vezi
galerie

Oslo şi Bergen

de Mariana Pascaru

Titlu apărut în colecția Călător pe Mapamond la Ad Libri

Id: #237298

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ghidul turistic Oslo și Bergen din colecția ®Călător pe mapamond vă invită într-o călătorie în cele mai mari și mai frumoase orașe ale Norvegiei, care îmbină cu succes atracțiile urbane, culturale și naturale.

 

În nicio altă capitală europeană nu veți avea mai acut sentimentul că natura aparține orașului ca în Oslo. Situată la extremitatea nordică a Oslofjorden, capitala Regatului Norvegiei se întinde, ca un amfiteatru natural, între apele fiordului (care nu este propriu-zis un fiord, ci un golf), la sud, și dealurile împădurite marka, la nord, est și vest. De fapt, aproape jumătate din suprafața orașului este acoperită de păduri. Astfel stând lucrurile, nu este deloc greu de înțeles pasiunea locuitorilor din Oslo pentru schi și navigație, precum și pentru alte sporturi, cum ar fi ciclismul și alpinismul.

 

Al doilea oraș ca mărime din Norvegia, Bergenul, amplasat între șapte munți și șapte fiorduri, are o atmosferă unică și se mândrește că oferă combinația ideală de natură, cultură și atracții urbane. Deși nu are decât 260.000 de locuitori, până la începutul secolului al XIX-lea, când Oslo i-a luat-o înainte, a fost cel mai mare oraș din Norvegia. De atunci a trebuit să se mulțumească cu locul doi, deși titlul onorific de capitală a fiordurilor nu i-l poate lua nimeni, și pe lângă asta mai are câteva atuuri greu de depășit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mariana Pascaru

Fotograf: Florin Andreescu

Ilustrator: Radu David

Data apariției: 2013

ISBN: 978-606-8050-28-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,3x21 cm

Hârtie: Lux

Editura: Ad Libri