TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mesele de odinioară

Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga
Colecții/Serii: Istorie cu blazon
„Vă invităm să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
De la Palatul Regal la Târgul Moşilor
ISBN: 978-606-8723-61-7
Dimensiuni: 16,5x22 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Vă invităm să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor, din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX-lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar.”
Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga

Autor: Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga
Ilustrator: Arhivele Naționale ale României
Data apariției: noiembrie 2015
Editura: Corint
Pagini: 194
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie, mâncăruri, epoca fanariotă, perioada interbelică, curţi boiereşti, restaurante, hanuri, prăvălie
Locuri în topurile Cartepedia
  • Filip-Lucian Iorga Filip-Lucian Iorga - Autor
    Filip-Lucian Iorga s-a născut la 16 iulie 1982, în Bucureşti, ca urmaş al unui vechi neam de moşneni ialomiţeni. Doctor în istorie al Universităţii din Bucureşti (2011). Stagiu la Centre de Recherches en Histoire du XIXe Siècle, Universitatea...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Mesele de odinioară Şi totuşi, după ce veti fi citit această “carte” nu veţi avea habar despre cum erau mesele de odinioară. Cu spicuiri din două-trei cărţi de memorii, cu un stufos şi, trebuie să recunosc, impresionant album de poze, autorii, iată, au mai reuşit să scoată o carte anul acesta confirmând că în istorie, ca şi în fotbal, numărul reuşitelor contează mai mult decât offsaid-ul din care ai şutat. O dezamăgire pe măsura bucuriei pe care am avut-o citind o altă carte, Patimă şi desfătare care, deşi îsi opreşte cercetarea imediat după jumătatea secolului al XIX lea, reuşeşte să cuprindă cam tot ce ne...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Ion Ghica
"Îi plăcea cu deosebire ciorba de ştiucă fiartă în zeamă de varză acră cu hrean, iacniile şi plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varză umplut cu castane şi purcel fript, dacă era întreg."
Radu Rosetti
"În cinste erau, afară de felurile obișnuite în țară și de multe excursiuni în bucătăria franceză, bucatele grecești și turcești: nenumărate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele și caplamalele, cari mai trăiesc și astăzi, precum și altele, din nenorocire defuncte, de care îmi aduc aminte cu jând."

Opinia cititorilor