TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De ce te îngrași. Află răspunsul aici şi scapă de curele de slăbire LI-GAT-DCTNAR-11-N-001
De ce te îngrași. Află răspunsul aici şi scapă de curele de slăbire
Vezi
galerie

De ce te îngrași. Află răspunsul aici şi scapă de curele de slăbire

de Gary Taubes

Id: #228994

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Plină de informaţii esenţiale şi încheindu-se cu o dietă uşor de urmat, De ce ne îngrăşăm constituie o lectură esenţială pentru înţelegerea unei epidemii mondiale şi un ghid în care să aflăm ce e de făcut pentru a o combate.

În cartea de faţă, scrisă ca un răspuns la reacţiile stârnite de precedentul lui bestseller, Good Calories, Bad Calories, Gary Taubes examinează critic mitul legat de cauza creşterii în greutate a populaţiei. El argumentează convingător, direct şi în spirit practic, că excesul unor anumite tipuri de carbohidraţi din dieta modernă este motivul care a condus la creşterea masivă în greutate a oamenilor din zilele noastre – nu grăsimile, şi nici caloriile în exces.

Taubes pune în antiteză ştiinţa nutriţională eronată a ultimului secol – la fel de dăunătoare ca a spune că raportul „calorii consumate vs. calorii eliminate" este singurul motiv al îngrăşării –, şi ştiinţa corectă, ignorată în toată această perioadă. În acelaşi timp, autorul dă răspunsuri la cele mai stringente întrebări: De ce unii oameni sunt slabi, iar alţii, graşi? Cum ne influenţează ereditatea şi exerciţiile fizice greutatea? Ce alimente trebuie să mâncăm şi pe care trebuie să le evităm?

Consumăm prea multe calorii şi facem prea puţină mişcare – acestea sunt explicaţiile standard care ni se oferă drept cauze ale unui fenomen ce riscă să capete proporţii endemice: creşterea generală în greutate a populaţiei. Atunci, de ce toate dietele bazate pe reducerea consumului de calorii şi pe suplimentarea exerciţiilor fizice, până la urmă, dau greş?
„Dacă atât de mulţi oameni se îngraşă şi devin diabetici din cauză că au primit sfaturi greşite, nu ar mai trebui să ne pierdem timpul cu determinarea exactă a cauzei. Povara numeroaselor boli legate de creşterea excesivă a greutăţii copleşeşte deja nu numai sute de milioane de indivizi, ci şi întregi sisteme sanitare." Gary Taubes

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gary Taubes

Traducător: Liviu Mateescu

Data apariției: 2011

Titlu original: Why We Get Fat. And What to Do About It.

ISBN: 978-606-92805-5-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lifestyle

 

Opinii editoriale

„Simţul critic al lui Taubes este atât de ascuţit şi de vehement, încât lectura cărţii sale o să vă schimbe felul în care înţelegeţi caloriile, piramida alimentară şi dieta zilnică."

MEN'S JOURNAL

„Riguros documentată şi competent alcătuită… Repune în discuţie modul în care dieta ne afectează organismul şi ne arată cum am putea s-o modificăm pentru a o face mai sănătoasă. Taubes ne face un mare serviciu tuturor aducând în discuţie aceste subiecte."

DENNIS ROSEN, THE BOSTON GLOBE