TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bucătăria sănătăţii. Manual pentru o bună nutriţie CO-FAJ-BSMPOB-12-N-001
Vezi
galerie

Bucătăria sănătăţii. Manual pentru o bună nutriţie

de Valentin Fuster, Ferran Adria, Josep Corbella

Id: #216219

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bucătăria sănătăţii ne propune o temă de mare actualitate: cum să ne hrănim sănătos şi, în acelaşi timp, să mâncăm cu plăcere.

Scrisă de două personalităţi în domeniu – renumitul cardiolog Valentin Fuster, premiat de cele mai importante instituţii internaţionale de cardiologie, şi de Ferran Adria, desemnat cel mai bun bucătar al deceniului 2010 – şi redactată de jurnalistul Josep Corbella, lucrarea nu se limitează la simple sfaturi, ci prezintă într-un mod accesibil şi argumentat ştiinţific cum se poate trăi sănătos dacă ne hrănim cu ştiinţă.

Rolul micului dejun în păstrarea greutăţii adecvate, cum să cumpărăm, să combinăm şi să păstrăm alimentele, cum să-i învăţăm pe copii să se hrănească sănătos, diete pentru prevenţia cancerului, recomandări pentru persoanele vârstnice, demitizarea unor alimente considerate sănătoase şi reconsiderarea altora apreciate până nu de mult nesănătoase, sfaturi practice pentru gătit, reţete culinare ş.a., toate sunt prezentate firesc prin reconstituirea momentelor de masă de-a lungul unei zile, într-o familie, ai cărei membri sunt puşi în situaţii ilustrative pentru o bună nutriţie.

Din seria cărţilor publicate de Editura Corint pe această temă scrise de renumitul cardiolog Valentin Fuster au mai apărut: Învaţă să trăieşti sănătos, în colaborare cu Josep Corbella (2009), şi Inimă şi minte, în colaborare cu Luis Rojas Marcos şi Emma Reverter (2011).

Cateva capitole si subcapitole din cuprinsul cărţii:

Un mic dejun complet.

Mitul micului dejun ideal

Micul dejun hrăneşte creierul.

Un mic dejun bogat previne supraponderabilitatea

Prevenirea obezităţii încă din copilărie

Să cumpărăm inteligent.

Un exerciţiu pentru a învăţa să alegi

Trucurile supermarketului

Învăţaţi cum se citesc etichetele nutriţionale

În bucătărie.

Este mai bine să fierbem sau să gătim la aburi?

Cuptorul sau microundele?

Cum să mâncăm sănătos în oraş.

Ce restaurant alegem

Ghid de supravieţuire în faţa tentaţiilor din meniu

Mâncarea de seară îngraşă?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valentin Fuster, Ferran Adria, Josep Corbella

Traducător: Nicoleta Hirşman

Data apariției: 2012

Titlu original: La cocina de la salud

EAN-16: 978973135643

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Valentin Fuster
Valentin Fuster
Autor

Cardiologul Valentin Fuster (Barcelona, 1943) este directorul Institutului Cardi...

vezi autor
Ferran Adria
Ferran Adria
Autor

Ferran Adria este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. A început să...

vezi autor