Descriere produs
Canapele anehois
Proviantul pentru 6 persoane:
- o pâine neagră mică
- 100 grame unt
- jumătate tub de anchois breton
- 3 ouă şi câteva fire de pătrunjel
- 20-30 grame capere (Capparis spinosa), de preferat surfines
Întâi, se dă o formă fehutelor de pâine — rotunde, pătrate. Ouălele se fierb tari şi se taie felii subţiri. Peste feliile de pâine unse cu unt proaspăt se aşează fileuri de anchois, felii de ouă, 2-3 capere, pătrunjel. Tipsia se poate garnisi cu felii de carne de viţel sau pasăre, limbă sau carne afamată, bine unse cu piper şi ardei iute. Atentiune, feliul cere alcooluri tari!
Detalii produs
Autor: Aurora Nicolau, Horia Pană
ISBN: 978-606-8782-43-0
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 240
Limbă: Română
Dimensiuni: 16x23 cm
Hârtie: 80g/m
Editura: Integral
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Bucătărie regională
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete
Loc în topurile Cartepedia
Opinii editoriale
„Prin felurile alese, prin denumirile lor, uneori de un pitoresc deosebit, și prin modul de prezentare editorială, este o carte ce încântă orice intelectual, mai ales dacă are și un anumit grad de rafinament cultural.„
Constantin Bălăceanu-Stolnici„Graiul arhaic, bogat, elocvent, plin de culoare, înfloriturile stilistice, eufemismele bine găsite, ironiile la adresa vremilor originale ce le trăim, ingredientele desemnate prin termenul științific în latinește fac din lectură o plăcere cu urmări salutare în instruirea culturală a cetitorului.„
Adrian-Silvan Ionescu„O carte de literatură gastronomică, mă grăbesc să precizez, în tradiția scrierilor lăsate în acest domeniu de Stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi.„
Eugen Simion„Rețetele din Bucătăria Balkaniei reînvie ceremonialul pitoresc din cuhniile de altădată. Ele sunt nu numai instrucțiuni pentru bucătari sau gospodine, ci și pagini de literatură bună, scrise parcă de descendenți ai lui Al. Odobescu, Mateiu I. Caragiale sau Constantin Țoiu.„
Alex. Ștefănescu„Și iată că generoasa everghetă ‒ Kera Calița alias Laura Nicolau ‒ ne oferă acum, împreună cu Horia Pana, un manual academic al deliciilor balcanice pe care Domniile lor le știu dintr-o tradiție venerabilă.„
Răzvan Theodorescu