TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ce i-a spus Einstein bucătarului său HU-RLW-CISEBS-12-P-001
Vezi
galerie

Ce i-a spus Einstein bucătarului său

de Robert L. Wolke

Id: #202519

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american? Ce înseamnă saturat sau nesaturat? Care e deosebirea dintre grăsime şi acizii graşi? Ce este MSG-ul? Cum ne dăm seama care scoici sunt bune? Cât alcool mai rămâne de fapt în mâncarea gătită cu vin? Care e cea mai rapidă metodă de a dezgheţa alimentele congelate? Apa caldă chiar îngheaţă mai repede decât apa rece? Cum acţionează cofeina? Consumul de băuturi carbogazoase contribuie la creşterea efectului de seră? Cum sunt făcute tigăile antiaderente? Se poate găti doar cu unde magnetice şi lumină?

 

În bucătăria profesorului Robert L. Wolke, doctor în chimie, ingredientele şi ustensilele sunt de fapt aparatură de laborator. Omul de ştiinţă pasionat, desigur, de principiile chimice care stau la baza gătitului – dar şi de preparatele rezultate – le explică într-un limbaj accesibil, condimentat cu glume, având grijă să dezoseze sfaturile sau metodele băbeşti şi să înlăture glazura de mister de pe etichetele şi instrucţiunile de folosire cu care ne confruntăm zilnic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Robert L. Wolke

Traducător: Diana Constantinescu Altamer

Data apariției: 2012

Titlu original: What Einstein Told His Cook: Kitchen Science Explained

ISBN: 978-973-50-3537-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: umor, creativitate

Robert L. Wolke
Robert L. Wolke
Autor

Robert L. Wolke este profesor emerit de chimie la Universitatea din Pittsburgh....

vezi autor