Descriere produs
"Cu Legendele din farfurie, Marius Cristian oferă publicului românesc o carte unicat. Pornind de la constatarea simplă cum că „omul este singurul animal care gătește”, autorul ieșean a realizat o mică istorie a bucatelor cu renume mondial, adunând și discutând o serie de rețete celebre de la originile lor până-n actualitate și oferind o lectură antrenantă chiar și pentru cei neinteresați de bucătărie în sens practic. Cum Marius Cristian are și harul stilistic al celui legat de-o viață, încă din studenție, de presa scrisă (cea scrisă bine, nota bene), m-a făcut, citind de pildă titlul de capitol „Micile șoapte ale marilor supe”, să exclam: ehei, are și vână poetică, autorul! Și uite așa, garnisindu-și demersul pe deasupra cu bine-venite referințe istorice, politice, economice ori literare și apelând la o scriitură voit mai colocvială, Marius Cristian ne oferă o carte de citit ca și cum ai sta de vorbă după o masă bună la un pahar de vin vechi, de colecție." - Michael Astner
extinde
Detalii produs
Autor: Marius Cristian
Data apariției: iulie 2020
ISBN: 978-606-949-719-7
Copertă: Paperback brosat
Număr pagini: 248
Limbă: Română
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5
Hârtie: 80g/m
Editura: Lebăda Neagră
Toate categoriile:
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Bucătărie internațională
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Bucătărie internațională
Cărți Non-ficțiune >> Cărți Gastronomie >> Cărți Rețete