TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Şase lectii uşoare. Bazele fizicii explicate de cel mai strălucit profesor

Richard P. Feynman
Colecții/Serii: Humanitas Ştiinţă
La începutul anilor ’60, la Institutul Tehnologic din California a avut loc probabil cel mai spectaculos eveniment din istoria...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-5057-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Şase lectii uşoare Şase lectii uşoare Richard P. Feynman

MAI MULTE DESPRE CARTE

La începutul anilor ’60, la Institutul Tehnologic din California a avut loc probabil cel mai spectaculos eveniment din istoria învăţământului de fizică: unul din marii fizicieni ai secolului XX, laureat al Premiului Nobel în 1965, a ţinut un curs introductiv de fizică pentru studenţii din primii ani. Cursul avea să fie tipărit în milioane de exemplare în lumea întreagă, căpătând o notorietate fără egal şi devenind pentru generaţiile de elevi şi studenţi care s-au succedat o superbă iniţiere în studiul fizicii. Fizicianul de la Caltech este Richard P. Feynman, cel ce a introdus diagramele care îi poartă numele şi metoda integralei de drum, dar şi un stil nonconformist, deopotrivă ludic şi pătrunzător, de a face ştiinţă. De la spargerea seifurilor cu documente secrete (pe când lucra la proiectul bombei atomice, în timpul războiului) la contribuţiile sale cruciale în electrodinamica cuantică şi de la cursurile ţinute studenţilor începători la explicarea simplă a dezastrului navetei Challenger, tot ce a făcut Feynman poartă amprenta spiritului său sclipitor şi surprinzător. În timp, a devenit, alături de Einstein, unul dintre cele mai puternice simboluri ale ştiinţei.

Autor: Richard P. Feynman
Traducător: Mihai Gavrilă, Oliviu Gherman
Data apariției: decembrie 2015
Editura: Humanitas
Titlu original: Six Easy Pieces. Essentials of Physics Explained by Its Most Brilliant Teacher
Pagini: 184
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
ştiinţă, fizică, experiment, inovaţie, fizică cuantică, univers, popularizarea ştiinţei
Locuri în topurile Cartepedia

Opinii Editoriale

Richard P. Feynman
„Scopul principal al acestui curs a fost de a trezi interesul studenţilor entuziaşti şi capabili care veneau la Caltech de pe băncile şcolilor medii. Aceştia auzeau o mulţime de lucruri despre cât de interesantă şi captivantă e fizica – teoria relativităţii, mecanica cuantică şi alte teorii moderne.”

Opinia cititorilor