TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 26,3 lei
-30%37,57 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 26.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Floarea vârstei

Jane Fonda
Stoc furnizor
PREȚ: 26,3 lei
-30%37,57 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 26.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Jane Fonda, actriţă, autoare cu record de vânzări şi deschizătoare de drumuri în domeniul gimnasticii de întreţinere,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8309-07-1
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

Floarea vârstei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Jane Fonda, actriţă, autoare cu record de vânzări şi deschizătoare de drumuri în domeniul gimnasticii de întreţinere, îţi oferă o formulă pentru o viaţă bună şi cât mai împlinită, mai ales după ce ai trecut de prima tinereţe. Pe de o parte, Fonda abordează subiecte legate de viaţa sexuală, dragoste, alimentaţie, gimnastică de întreţinere, autocunoaştere şi minte. Dar, pe de altă parte, explorează şi analizează etapele vieţii unei femei, procesul de îmbătrânire şi maturizare. În Floarea vârstei, ea ne oferă perspectiva completă a unui destin de succes. 

Autoarea îşi asezonează povestea cu întâmplări din propria viaţă, precum şi cu istorioare din viaţa altora, demonstrând, de fapt, că aşa-numitele vârste critice dintre 45 şi 50 de ani şi, mai ales, de după 60 de ani, pot fi perioade plenare. Cu puţin efort, putem conştientiza că în aceste etape am devenit de fapt oamenii energici, iubitori şi împliniţi care doream să fim. 

Există 11 elemente de bază ale unei vieţi pline de vitalitate. Cu ajutorul lor putem afla calea spre o viaţă echilibrată şi plină de sens, sănătoasă, deplin ancorată în realitate, o viaţă în care suntem conştienţi de propriile nevoi, de trupul, mintea şi spiritualitatea noastră, de talentele pe care le avem, de prieteni şi de comunitatea în care trăim. 
Jane Fonda formulează două metafore, arcada şi scara, care pentru ea generează o adevărată viziune asupra vieţii. Trebuie să ne privim viaţa ca pe o „scară", o ascensiune continuă. Analizând sensul unor etape de viaţă anterioare, ea însăşi a reuşit să spargă nişte tipare vechi pentru a înţelege ce era mai important pentru ea şi, apoi, cum să îşi cultive noile obiective şi visuri pentru a valorifica la maximum anii de maturitate. În prezent, lumea a cunoscut o „revoluţie a longevităţii", speranţa medie de viaţă crescând semnificativ. Oare cum ar trebui să folosim acest dar preţios de timp? Și cum să facem să traversăm „vidurile de fertilitate" pe care viaţa ni le scoate cu regularitate în cale?

JANE FONDA ne prezintă câteva sugestii de exerciţii fizice (inclusiv trei mişcări de bază pentru o stare bună de sănătate), de alimentaţie, de meditaţie şi arată că învăţarea permanentă şi activarea unor zone noi ale creierului ne pot îmbunătăţi calitatea vieţii. De asemenea, ne îndeamnă să adoptăm o atitudine pozitivă, cu atât mai mult cu cât —spune ea —majoritatea oamenilor ajung să se simtă mai bine în propria lor piele în a doua parte a vieţii decât în cea dintâi.

Prima carte de memorii a lui Jane Fonda, My Life So Far, s-a poziţionat luni de zile pe primul loc în topul New York Times al celor mai bine vândute cărţi. Autoarea se concentra atunci pe prima jumătate a vieţii ei —pe care a numit-o Actul I şi al II-lea — şi anunţa actualul volum, Actul al III-lea.

Autor: Jane Fonda
Traducător: Delia Anghelescu
Data apariției: 2012
Editura: Lifestyle
Titlu original: Prime Time: Love, health, sex, fitness, friendship, spirit. Making the most of all of your life
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
amintiri, gimnastică, dezvoltare personală, alimentaţie, dragoste, viaţă sexuală, vârsta a treia, îmbătrânire, maturizare, meditaţie, atitudine pozitivă
Locuri în topurile Cartepedia
  • Jane Fonda Jane Fonda - Autor
    Actriţa Jane Fonda este câştigătoare a premiilor Oscar şi Emmy, precum şi producătoare de film. Ea a revoluţionat industria gimnasticii de întreţinere în 1982, prin „Programul de gimnastică de întreţinere Jane...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus