TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Activitatea bancară. Sisteme, operațiuni și practici

Bogdan Căpraru
Colecții/Serii: Oeconomica
Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci şi cinci de ţări de pe toate continentele: SUA, Japonia, ţările membre şi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-712-2
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Activitatea bancară. Sisteme, operațiuni și practici

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci şi cinci de ţări de pe toate continentele: SUA, Japonia, ţările membre şi candidate la Uniunea Europeană, ţările membre AELS. De asemenea, lucrarea tratează şi tendinţele şi mutaţiile survenite în activitatea bancară din ultimele decenii, în special cele legate de efectele crizei financiare americane din prezent. 

Astfel, sunt analizate o serie de implicaţii ale crizei financiare actuale asupra sistemelor bancare din lume, precum şi asupra sistemului bancar românesc, ultimul capitol fiind dedicat acestuia. Nu în ultimul rând, lucrarea abordează problematica băncilor islamice, instituţii care se individualizează prin principiile care stau la baza funcţionării lor şi printr-o evoluţie ascendentă la nivel mondial.

Fiecare capitol cuprinde, la început, obiectivele urmărite, cuvintele cheie, iar la final un set de întrebări, exerciţii de analiză şi interpretare, aplicaţii şi teste grilă, precum şi o bibliografie recomandată, astfel încât procesul de fixare a cunoştinţelor şi de formare de deprinderi să fie cât mai facil şi temeinic. Pe parcursul lucrării există o serie de casete text şi scheme, prin care se aduc în prim plan o serie de simplificări şi cazuri.

Data apariției: 2010
Editura: C.H. Beck
Pagini: 292
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sistem bancar, criză financiară, tendințe, mutații
  • Bogdan Căpraru - Autor
    Licenţiat în ştiinţe economice (Iaşi, 1999), este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Finanțe, Monedă și Administrație Publică, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi.Este doctor în Finanţe din anul 2008, în urma susţinerii tezei cu titlul „Banca centrală şi mediul economic”. În perioada martie 2011 – ianuarie 2013 a fost...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus