TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Idolul și distanța

Jean-Luc Marion
Colecții/Serii: Acta Phaenomenologica
”Atunci cand incearca "moartea lui Dumnezeu", metafizica reveleaza amurgul idolului conceptual pe care-l botezase, cu de la sine putere,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1788-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Idolul și distanța

MAI MULTE DESPRE CARTE

”Atunci cand incearca "moartea lui Dumnezeu", metafizica reveleaza amurgul idolului conceptual pe care-l botezase, cu de la sine putere, "Dumnezeu". Abisul pe care-l descopera naruirea acestui idol, departe de a inchide problema lui Dumnezeu, o deschide, foarte larg, asupra paradoxului distantei: caci tocmai retragandu-se, in afara oricarui idol, survine Absolutul. Intimitatea creste odata cu distanta.

De la Nietzsche la Holderlin, de la Holderlin la Dionisie Areopagitul, "moartea lui Dumnezeu" redevine, prin punerea deoparte a Absolutului, chipul modern al vesnicei sale fidelitati, pentru ca, la sfarsit, sa insinueze rezerva paterna. Daca Absolutul s-ar sugera pe sine in retragere, ca Tata, oare am putea noi sa locuim distanta, ca fii? Astfel se degaja distanta, printr-o dubla dezbatere cu teologia Sfintei Treimi si cu gandirea diferentei, mai precis cu jocul in care, pe terenul deschis de Heidegger, intervin Levinas, Derrida si Urs von Baltasar si in care, in cele din urma, icoana recapituleaza diferenta in distanta.” (Jean-Luc Marion)

Autor: Jean-Luc Marion
Traducător: Daniela Pălășan, Tinca Prunea-Bretonnet
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Titlu original: L’idole et la distance: cinq études
Pagini: 356
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
filozofia religiei, metafizică, doctrină religioasă, absolut

Opinia cititorilor