TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Despre Universitate

Gerard Granel
Colecții/Serii: Panopticon
Gérard Granel ne conduce, de-a lungul meditatiei sale, catre esenta Universitatii si mai ales catre pericolul ce se abate asupra Universitatii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-85126-1-1
EAN-16: 9738512611
Dimensiuni: 14x23 cm
Tip copertă: Paperback

Despre Universitate

MAI MULTE DESPRE CARTE

Gérard Granel ne conduce, de-a lungul meditatiei sale, catre esenta Universitatii si mai ales catre pericolul ce se abate asupra Universitatii in lumea Productiei generalizate.

“[...]Incepind cu experienta la care chemam aici, si pe care va trebui poate sa continuam indelung s-o fictionam in solitudinea unui “noi” retoric, asteptind ca un “noi” real sa inceapa sa-i replasmuiasca fictiunea, si mai ales sa-i prepare conditiile in chiar sinul realitatii prezente. Fara indoiala, in definitiv, acel “altundeva” nu se va popula decit relativ incet. Caci este deja mult - spre a ne rezuma - a-i cere multimii de gura-casca sa fie de acord cu, simultan: - a renunta la discursul politic modern; - a concepe in schimb ca “politica” decizia de a des-coperi, de a formula si de a implini posibilitatile de fiinta ale Dasein-ului singular-plural (iertare gramaticii...) si asezarea acestei cunoasteri ca principiu al existentei si al semnificatiei unei “alte” universitati; - a organiza “regresia stiintelor” ca mijloc pozitiv de eliberare a posibilitatilor de cunoastere si de invatare din care ele s-au constituit si asupra carora, deopotriva, s-au inchis; - a inceta ca Universitatea sa mai functioneze ca loc de achizitie de deprinderi, de “skills” pregatind pentru functii sociale de dominare sau de conducere; - a asuma in schimb riscul public de a raspindi pretutindeni chestionarea, si deloc in mod platonic, ci practicind analiza concreta si acuzatia precisa la adresa tuturor practicilor din productie, institutii si cultura.”

Gérard Granel

Autor: Gerard Granel
Traducător: Adrian T. Sîrbu
Prefaţator: Adrian T. Sîrbu
Postfaţator: Claude Karnoouh
Data apariției: mai 2002
Editura: Idea Design
Titlu original: De l’Université
Pagini: 124
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Gerard Granel, Filosofie, Istoria Ideilor
 • Claude Karnoouh
  Postfaţator
  Gerard Granel - Autor
  Nascut in 1930 la Paris, G. Granel a facut liceul la Louis-le-Grand (unde l-au marcat profesori ca Michel Alexandre si Jean Hyppolite), iar apoi a absolvit École Normale Supérieure, unde a urmat cursurile lui Louis Althusser si ale lui Jean Beaufret. Agrégé, doctor (“docteur d´État”) cu o teza despre Le Sens du temps et de la perception chez Husserl (Gallimard, 1968) (teza secundara despre...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Gerard Granel
  Autor
  Claude Karnoouh - Postfaţator
  Antropolog de formatie, Claude Karnoouh este cunoscut publicului romanesc ca autor al unor carti in masura a stirni numeroase polemici in presa: Romanii. Tipologie si mentalitati (Humanitas, 1994); Dusmanii nostri cei iubiti (Polirom, 1997); Comunism postcomunism si modernitate tirzie (2000).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus