TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Istoria filosofiei.II. Filosofia medievală

Frederick Copleston
Frederick Copleston ofera, in acest al doilea volum al impresionantei sale Istorii a filosofiei, o perspectiva cuprinzatoare, erudita si riguroasa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-571-614-1
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Hardcover

Istoria filosofiei.II. Filosofia medievală

MAI MULTE DESPRE CARTE

Frederick Copleston ofera, in acest al doilea volum al impresionantei sale Istorii a filosofiei, o perspectiva cuprinzatoare, erudita si riguroasa asupra evolutiei gandirii europene in perioada medievala, incepand cu Parintii Bisericii si primii filosofi crestini  Fericitul Augustin, Pseudo-Dionisie Areopagitul, Boethius  si ajungand pana la marii ganditori ai secolului al XIII-lea: Toma de Aquino si Duns Scotus. 

"Poate fi vorba de o filosofie crestina a Evului Mediu si daca da, in ce sens? Daca filosofia este un domeniu legitim si autonom al cercetarii si cunoasterii umane (autonoma in sensul ca filosoful isi are propria metoda si propriul obiect), s-ar parea ca aceasta nu este si nu poate fi crestina. Ar fi absurd sa se vorbeasca despre biologie crestina ori despre matematica crestina: biologul sau matematicianul poate fi crestin, dar nu si biologia ori matematica acestuia. La fel poate fi spus si despre filosof ca este crestin, dar nu si despre filosofia sa." Frederick Copleston

Istoria filosofiei este o lucrare monumentală, în 11 volume, inclusă ca titlu de referinţă în orice bibliografie academică de specialitate. Începând cu filosofia din Grecia şi Roma antică, excursul analitic trece prin filosofia medievală, cea renascentistă, prin raţionalism, empirismul englez, filosofia Luminilor, filosofia clasică germană, utilitarismul şi filosofia analitică, pentru a ajunge la filosofia secolului XX.

Cuprinzând deopotrivă curente şi gânditori din toate epocile şi spaţiile culturale, această întreprindere masivă impresionează prin erudiţie, deschidere, respingere a tabuurilor şi înainte de toate printr-o admirabilă capacitate de a face inteligibile şi cele mai abstracte sisteme de gândire. 

Data apariției: noiembrie 2009
Editura: Allfa
Pagini: 648
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
medieval, filosofie, filosofi creştini, Părinţii Bisericii, Sfântul Augustin, Pseudo-Dionisie Areopagitul

Opinia cititorilor