TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Magia cerească. Filosofia Ocultă (Cartea II)

Cornelius Agrippa Von Nettesheim
Colecții/Serii: Quinta essentia
Agrippa îşi începe De occulta Philosophia declarând că nimeni nu trebuie să se ocupe de magie dacă nu cunoaşte...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-180-3
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Magia cerească. Filosofia Ocultă (Cartea II)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Agrippa îşi începe De occulta Philosophia declarând că nimeni nu trebuie să se ocupe de magie dacă nu cunoaşte perfect fizica, matematica şi teologia. În prima parte, dedicată magiei naturale, el dezvoltă teoria celor trei lumi: Elementalul, Celestul şi Intelectualul, fiecare lume fiind guvernată de lumea ei superioară a cărei influenţă o resimte.

El analizează „virtuţile oculte ale lucrurilor” (deosebite de calităţile lor elementare, imediat perceptibile), aşa cum provin ele din Idei, din Sufletul Cosmosului şi din influxurile planetare, ce atracţii şi ce respingeri suscită ele între speciile animale, vegetale şi minerale.

Partea a doua, despre Numere, explică nu numai puterea lor magică, dar şi secretele armoniei muzicale şi ale zodiacului. Ultima parte, despre magia ceremonială, se ocupă de efectul numelor divine, de ierarhia îngerilor, de cele nouă clase ale spiritelor rele, de rituri, extaz, puritate, amestecând într-o sinteză uluitoare învăţăturile lui Moise, ale lui Hristos, ale lui Orfeu, Democrit şi Plotin.

Autor: Cornelius Agrippa Von Nettesheim
Traducător: Maria Genescu
Data apariției: 2010
Editura: Herald
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ezoterism, filosofie, ocultism, ştiinţă, magie
  • Cornelius Agrippa Von Nettesheim - Autor
      "La numai douazeci de ani, Agrippa a fost retinut de niste seniori francezi pentru a lucra in arta Chrysopeei; doi ani mai tarziu, publica si explica dificila si obscura carte a lui Reuchlin De verbo mirifico; vorbea opt limbi; a fost ales de cardinalul de Sainte‑Croix pentru a participa la Conciliul ce urma sa aiba loc la Pisa; Papa i‑a scris o scrisoare de incurajare pentru a continua si a duce la bun sfarsit ceea ce incepuse; in Franta, cardinalul de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus